Σε επιφυλακή το λιμάνι του Πειραιά για τη διευκόλυνση των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς

Σε επιφυλακή βρίσκεται το λιμάνι του Πειραιά για τη διευκόλυνση των εκδρομέων της Πρωτομαγιάς. Το Λιμενικό Σώμα λαμβάνει μέτρα εν όχει του τριημέρου  καθώς, λόγω της 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει για την Παρασκευή η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η κίνηση αναμένεται να είναι αυξημένη.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κεντρικός λιμενάρχης Πειραιά, Κυριάκος Κουράκος, τόνισε ότι για όλες τις ημέρες έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση των ταξιδιωτών, ενώ πολλές ακτοπλοϊκές εταιρείες έχουν ήδη αποστείλει σχετικά έγγραφα για εκτέλεση δρομολογίων έπειτα από τη λήξη της αυριανής κινητοποίησης μετά τις 24.00.

Σύμφωνα με το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, την Παρασκευή , μετά τη λήξη της απεργίας, θα εκτελεστούν δρομολόγια για την Κρήτη, πιθανόν και για Πάρο – Νάξο.

Στο λιμάνι του Πειραιά, σε όλα τα σημεία αναχώρησης των πλοίων, θα υπάρχουν στελέχη του Λιμενικού Σώματος, ενώ ανάλογα μέτρα θα ληφθούν και από την Τροχαία, προκειμένου οι οδηγοί να μεταβούν στο λιμάνι χωρίς προβλήματα.

Το Λιμενικό συμβουλεύει όσους πρόκειται να ταξιδέψουν με αυτοκίνητο από το λιμάνι του Πειραιά να φτάνουν μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Από τον λιμένα του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 16 δρομολόγια πλοίων, από τη Ραφήνα εννέα και από το Λαύριο επτά.

Συνολικά, μέχρι την Κυριακή έχουν προγραμματιστεί από το λιμάνι του Πειραιά 43 δρομολόγια αναχώρησης, από τη Ραφήνα 26 και από το Λαύριο 15.

About kymaeditor

Check Also

Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων: Στο ΣΕΦ 29-30 Ιουνίου η διοργάνωση” ΠΕΙΡΑΙΑΣ”

Ο Σύνδεσμος Μεσιτών Ναυτιλιακών Συμβάσεων (H.S.A.) είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει τη θετική έκβαση της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *