Σε κέντρο φιλοξενίας στην Κυλλήνη πρόκειται να μεταφερθούν 300 μετανάστες από το λιμάνι του Πειραιά.

Σε κέντρο προσωρινής φιλοξενίας στην Κυλλήνη πρόκειται να μεταφερθούν με λεωφορεία 38 οικογένειες (σχεδόν 300 άτομα) προσφύγων και μεταναστών, σε μία προσπάθεια αποσυμφόρησης του λιμανιού του Πειραιά, μετά από τα χθεσινά επεισόδια.

Μεταφραστές και εθελοντές εξήγησαν το πρωί σε πρόσφυγες στην πύλη Ε-2 του λιμανιού για ποιο λόγο θα πρέπει να μετακινηθούν και τους ενημέρωσαν για τις καλύτερες συνθήκες που θα έχουν στα κέντρα φιλοξενίας.

Στο λιμάνι του Πειραιά βρίσκεται ισχυρή δύναμη του κεντρικού λιμεναρχείου, ενώ τη διαδικασία μεταφοράς των προσφύγων και των μεταναστών παρακολουθεί ο αρχηγός του Λιμενικού Σώματος, αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

Παρόλο που η διευθέτηση της μετακίνησης θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί ήδη, τα χθεσινά επεισόδια στο λιμάνι πίεσαν προς αυτή την κατεύθυνση.
Μιλώντας στο «ΣΚΑΪ» ο εκπρόσωπος Τύπου του Συντονιστικού Οργάνου, Γιώργος Κυρίτσης τόνισε ότι «η αποσυμφόρηση του Πειραιά θα βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε φαινόμενα, όπως το χτεσινοβραδινό, καθώς τα περισσότερα έχουν να κάνουν με το ότι υπάρχει πολύς κόσμος στο λιμάνι».

About kymaeditor

Check Also

Απαγόρευση θαλάσσιας κυκλοφορίας σε περιοχές αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά

Από το Γραφείο Γενικής Αστυνομίας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά ανακοινώνεται η απαγόρευση της κυκλοφορίας των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *