Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Νεάπολη Λακωνίας- Χωρίς ρεύμα τα Κύθηρα.

Ανεξέλεγχτη η κατάσταση   στη νότια Λακωνία και κυρίως σε Φαρακλό, Λάχι, Άγιο Νικόλαο και Νεάπολη Βοιών που βλέπουν τις φλόγες να πλησιάζουν απειλητικά τα σπίτια τους ενώ έχουν προκληθεί ζημιές σε δυο αγροικίες έξω από το Φαρακλό.

Νωρίτερα, εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στη Νεάπολη. Αεροσκάφος τύπου Καναντέρ που επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς στη περιοχή έκανε αναγκαστική προσγείωση κοντά στο χωριό Φαρακλό. Ο ένας από τους δύο πιλότους έχει τραυματιστεί ελαφρά. Ο πρωθυπουργός στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής για να ενημερωθεί σχετικά με την εξέλιξη των πυρκαγιών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη Νεάπολη κατέληξε ένας 58χρονος άνδρας από έμφραγμα, λόγω του στρες, και όχι από τη πυρκαγιά αυτή καθαυτή.

Αυτή την ώρα, οι αρχές επιχειρούν να απομακρύνουν 800 άτομα από την παραλία του Αγίου Νικολάου.

Επίσης, εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας Νεαπόλεως και τώρα τα περιστατικά οδηγούνται στο Κέντρο Υγείας Μολάων ενώ πολλά περιστατικά έχουν παρουσιάσει δύσπνοια και έχουν οδηγηθεί στο νοσοκομείο.

Λίγο μετά τις 4 το απόγευμα άρχισαν να εκκενώνονται τα πρώτα σπίτια της Νεάπολης. Στη Νεάπολη Λακωνίας, λίγο μετά τις 6 το απόγευμα, η φωτιά έκαψε σπίτια και έφθασε έως τη θάλασσα. Επίσης δεν έχουν ηλεκτρικό ρεύμα τα Κύθηρα.

About kymaeditor

Check Also

Υψηλές θερμοκρασίες στο Λεκανοπέδιο της Αττικής ακόμη και μέσα στη νύχτα – Στους 32 °C στο κέντρο της Αθήνας

Υψηλές θερμοκρασίες καταγράφονται ακόμη και κατά την διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της χώρας εν μέσω του …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *