Σε λειτουργία τα 25 Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων τις γιορτές.

Ανοιχτά και κατά τη διάρκεια των εορτών θα παραμείνουν τα προαύλια των 25 σχολικών κτιρίων που φιλοξενούν τα Ανοιχτά Σχολεία του δήμου Αθηναίων.

Τα προαύλια των σχολείων θα παραμείνουν ανοιχτά από τις 11 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα, στα Δημοτικά και από τις 11 το πρωί έως τις 6 το απόγευμα, στα Γυμνάσια και στα Λύκεια, την παραμονή Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς τα προαύλια θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 8 το βράδυ, ενώ κλειστά θα παραμείνουν κατά τις αργίες 25 – 26 Δεκεμβρίου και 1 και 6 Ιανουαρίου.

Από Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2017, τα Ανοιχτά Σχολεία επιστρέφουν στο καθιερωμένο ωράριο λειτουργίας που είναι 16.00-21.30 για τα Δημοτικά, 15.00-21.30 για τα Γυμνάσια και 10.00-20.00 τα Σαββατοκύριακα με πρόγραμμα δωρεάν δράσεων για όλη τη γειτονιά και όλες τις ηλικίες.

Σχετική ανακοίνωση του δήμου ενημερώνει ότι το πρόγραμμα έχει ακόμα διαθέσιμες θέσεις σε εργαστήρια ρομποτικής, μαγειρικής, φωτογραφίας, μουσικής, κινηματογράφου, εκμάθησης της ελληνικής γλώσσας, ομιλίες για γονείς, σεμινάρια πρώτων βοηθειών ή και πρόληψης παιδικών ατυχημάτων. Οι συμμετέχοντες μαθαίνουν για την ανακύκλωση και τη δημιουργική επανάχρηση, σχεδιάζουν πατρόν και δημιουργούν νέα ρούχα από τα παλιά υφάσματα, φτιάχνουν αστικούς λαχανόκηπους και χορεύουν σε ρυθμούς λάτιν ή ζούμπα.

Για τους εφήβους το πρόγραμμα περιλαμβάνει σεμινάρια θεάτρου και κινησιολογίας, ενώ για τους ενήλικες έχει εξασφαλίσει σεμινάρια κοινωνικής επιχειρηματικότητας που στοχεύουν στην ανάπτυξη άρτιων, καινοτόμων ιδεών. Στην ενότητα της τεχνολογίας ξεκινούν μεταξύ άλλων μαθήματα Wikipedia, Open Street Map, λογισμικού Linux και τρισδιάστατης εκτύπωσης.

Οι δράσεις είναι δωρεάν αλλά είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής ηλεκτρονικά μέσω της νέας ιστοσελίδας www.athensopenschools.gr ή καλώντας στο 210.5277089 (9.00-16.00) ή στέλνοντας email στο [email protected] αναφέροντας τη δράση, το Ανοιχτό Σχολείο, το ονοματεπώνυμο και στοιχεία επικοινωνίας.

About kymaeditor

Check Also

Αντιτρομοκρατική υπηρεσία: Σύλληψη 38χρονου στην Πάτρα

Στη σύλληψη 38χρονου προχώρησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία, στην Πάτρα. Κατηγορείται για συμμετοχή στην οργάνωση “Σύμπραξη Εκδίκησης“, η οποία …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *