Σε πτώχευση κήρυξε το δήμο Μαραθώνα ο Ψινάκης

Βόμβα μεγατόνων έριξε ο Ηλίας Ψινάκης που κήρυξε σε πτώχευση το δήμο Μαραθώνα, γεγονός που σημαίνει ότι αυτομάτως θα ισχύσει και παύση πληρωμών. «Στο δήμο δεν υπάρχει φράγκο ούτε καν να πληρωθούν οι μισθοί των υπαλλήλων» τόνισε, επισημαίνοντας ότι με τους συνεργάτες του εργάστηκαν σκληρά για να μπορέσουν να εξασφαλίσουν τη λειτουργία των υπηρεσιών. «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν» είπε, χρησιμοποιώντας την ιστορική φράση του Χαριλάου Τρικούπη.

Πρόσθεσε ότι ο δήμος βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή, προανήγγειλε, θα ξεκινήσει εκστρατεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με τον τίτλο «Save Marathon», για να σωθεί η πόλη.

Χρέη 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ

Όπως επισήμανε, ο δήμος χρωστά 12.700.000 ευρώ σε προμήθειες, δάνεια και λογαριασμούς ΔΕΚΟ που θα πρέπει να πληρωθούν έως το τέλος του χρόνου. Κι αυτό τη στιγμή που στα ταμεία του δήμου, όπως τόνισε, υπάρχουν μόλις 70.000 ευρώ. Σε ό,τι αφορά τη μισθοδοσία των υπαλλήλων, εξέφρασε την πρόθεσή του να βρει λύση.

Κατήγγειλε απευθείας αναθέσεις έργων και προμηθειών σε φίλους και συγγενείς ατόμων της προηγούμενης δημοτικής αρχής και υποστήριξε ότι υπήρξε μεθοδευμένη αποδόμηση του δήμου με μετατάξεις προσωπικού, ώστε να δημιουργηθούν πολλά προβλήματα και να σκάσει η βόμβα στα χέρια του. Παρών στις ανακοινώσεις του δημάρχου ήταν και ο νομικός του σύμβουλος, Αλέξανδρος Λυκουρέζος.

About kymaeditor

Check Also

EL PAIS: Η Άνδρος στους 10 καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Την ‘Ανδρο περιλαμβάνει ο νέος κατάλογος με τους δέκα ιδανικούς εναλλακτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς που προτείνει …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *