
Για τους περισσότερους Έλληνες αυτό το λαχανικό είναι συνήθως ένα συνοδευτικό σε κάποια πιάτα που παραγγέλνει κανείς στο εστιατόριο. Αν και μπορούν να το βρουν σε εξαιρετική ποιότητα στην ελληνική γη, είναι ένα λαχανικό που σπάνια φτάνει στο τυπικό ελληνικό τραπέζι, ενώ το ακολουθεί και η κακή (αλλά αληθινή) φήμη ότι προκαλεί δυσοσμία στα ούρα. Και όμως, αν γνώριζαν όλοι πόσο καλό κάνουν στην υγεία μας τα σπαράγγια, τότε σίγουρα θα τα συμπεριελάμβαναν πολύ πιο συχνά στη διατροφή τους. Θρεπτική “βόμβα” Τα σπαράγγια είναι εξαιρετική πηγή βιταμίνης Β6, ασβεστίου, ψευδαργύρου και μαγνησίου. Έχουν επίσης αρκετά μεγάλες ποσότητες β-καροτίνης, βιταμίνης C, […]
Πηγη: Ιατρικα Νεα