Σκέψεις του υπουργείου Παιδείας για Πανελλαδικές εξετάσεις με έξι μαθήματα

Πανελλαδικές εξετάσεις με έξι μαθήματα είναι στις σκέψεις του υπουργείου Παιδείας, μέτρο που αναμένεται αν εφαρμοστεί από το 2016.Πιο συγκεκριμένα, σαρωτικές αλλαγές, που εκτείνονται από την Α’ Λυκείου και φτάνουν μέχρι τις πανελλαδικές εξετάσεις και τις μετεγγραφές, επεξεργάζεται ο αρμόδιος υπουργός, Αριστείδης Μπαλτάς

Ήδη, όπως ανακοίνωσε επίσημα οι μαθητές της Α’ και της Β’ Λυκείου δεν θα δώσουν φέτος τις εξετάσεις πανελλαδικού χαρακτήρα που προέβλεπε το νέο λύκειο και η Τράπεζα Θεμάτων θα καταργηθεί.

Ωστόσο, η Τράπεζα Θεμάτων θα συνεχίσει να λειτουργεί συμβουλευτικά τόσο για τους καθηγητές όσο και για τους μαθητές. Όσοι το επιθυμούν, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στη σχετική ιστοσελίδα, καθώς τα θέματα ανά μάθημα θα συνεχίσουν να είναι αναρτημένα.

Μαζί με αυτά θα «ξηλωθεί» και το εξεταστικό σύστημα για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, που θα εφαρμοζόταν για πρώτη φορά του χρόνου και αφορούσε κατά κύριο λόγο τους φετινούς μαθητές της Β’ Λυκείου. Σύμφωνα με πληροφορίες, που μεταδίδει το «Έθνος», το υπουργείο θα διατηρήσει το υπάρχον σύστημα των πανελλαδικών με τα έξι μαθήματα, προχωρώντας όμως σε αρκετές βελτιώσεις προκειμένου να διευκολυνθούν οι χιλιάδες υποψήφιοι και οι απόφοιτοι προηγούμενων ετών.

Οι πανελλαδικές νέου τύπου με τα 4 μαθήματα, τη δυνατότητα επιλογής μόνο ενός Επιστημονικού Πεδίου αλλά και τον συνυπολογισμό των βαθμών της Α’ και της Β’ Λυκείου για την πρόσβαση στα τμήματα και στις σχολές Ανώτατης Εκπαίδευσης, που θα εφαρμοζόταν για πρώτη φορά στις εξετάσεις του 2015-2016 δεν θα δοκιμαστούν.

About kymaeditor

Check Also

Αστυνομική έρευνα για συγγραφή μεταπτυχακών-διδακτορικών εργασιών επί πληρωμή

Στο «μικροσκόπιο» της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος βρίσκονται υποθέσεις ανάληψης επί πληρωμή και εξ ολοκλήρου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *