Σκληρή γλώσσα Μώραλη στις καταγγελίες Μιχαλολιάκου- «Είναι όλα ψευδή και κατασκευασμένα»

H «ναυμαχία»  στον Πειραιά συνεχίζεται.  Οι καταγγελίες του Βασίλη Μιχαλολιάκου το βράδυ της Κυριακής εναντίον του Γιάννη Μώραλη και οι οποίες έφτασαν μέχρι και την Εισαγγελία Πειραιά , έχουν δημιουργήσει «τρικυμία» στο λιμάνι κι η κόντρα που έχει ξεσπάσει με τον επικεφαλής της παράταξης «Πειραιάς-Νικητής» δεν έχει προηγούμενο.

Ο Γιάννης Μώραλης  απάντησε με σκληρή γλώσσα στις καταγγελίες του Βασίλη Μιχαλολιάκου , χαρακτήρισε όλα αυτά ψευδή και κατασκευασμένα,  τονίζοντας πως η μέχρι τώρα πορεία του είναι η καλύτερη απάντηση ενώ ανέφερε  πως δεν πρόκειται να ασχοληθώ  ξανά με τον νυν δήμαρχο.

Αναλυτικά η δήλωση

«Εχθές ήταν μια πολύ σημαντική μέρα για τον Πειραιά. Ήταν μια πολύ σημαντική ημέρα για την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Ο Πειραιάς ψήφισε για να απαλλαγεί από το παρελθόν και να γυρίσει σελίδα. Οι Πειραιώτες έδειξαν ότι δεν θέλουν να μείνουν πίσω. Θέλουμε προοπτική, θέλουμε το λιμάνι μας να ξαναγίνει μεγάλο όπως ήταν.

Θέλουμε να αλλάξει η εικόνα της πόλης και πολύ περισσότερο θέλουμε πράξεις και όχι λόγια. Λόγια που έχουν ακουστεί χιλιοειπωμένα από επαγγελματίες και ξεπερασμένους πολιτικούς. Θέλουμε ένα «ΠΕΙΡΑΙΑ-ΝΙΚΗΤΗ».  Ο Πειραιάς ψήφισε για να αλλάξει και θα αλλάξει.»

«Τον ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει Δήμαρχος»

Συνεχίζοντας είπε: «Ο κ. Μιχαλολιάκος με τη γνωστή σε όλους -και όχι μόνο- δημοκρατική του ευαισθησία αρνείται με κάθε τρόπο το αποτέλεσμα των εκλογών. Τον ενδιαφέρει μόνο να παραμείνει Δήμαρχος και όχι τι λένε οι πολίτες. Και με τον γνωστό τρόπο από το παρελθόν, θέλει να σπιλώσει την σημαντική αυτή ημέρα για τον Πειραιά. Ακόμα όμως και τα πιο ανήθικα και κατασκευασμένα ψέμματα και συκοφαντίες πρέπει να έχουν ένα όριο.
Η πορεία μου 30 χρόνια στον δημοκρατικό χώρο, στον Αθλητισμό στον Πειραιά, η πορεία της οικογένειάς μου, οι αγώνες που δώσαμε και έχουμε υπηρετήσει δεν επιτρέπουν σε κανέναν να αμφισβητήσει το ήθος μου, τις αξίες μου και τις δημοκρατικές μου ιδέες.
Στη μνήμη όλων μας ο κ. Μιχαλολιάκος είναι εκπρόσωπος των Ρέιντζερς, των Κενταύρων και άλλων τέτοιων μορφωμάτων που δυσκολεύομαι ακόμα και να αναφέρω. Οι προβοκάτσιες αυτές είναι πρακτικές ξεπερασμένες και οι πολίτες δεν τις εμπιστεύονται, τις ξεπερνούν. Θέλουν άλλες κουβέντες, θέλουν έργα και όχι λόγια. Ο Πειραιάς γυρίζει σελίδα»

«Το κεφάλαιο αυτό κλείνει εδώ»

Και πρόσθεσε: «Για μένα το κεφάλαιο αυτό κλείνει εδώ. Δεν πρόκειται να μπω στη διαδικασία να σχολιάζω τα ψέματα, τις συκοφαντίες και άλλες κατασκευασμένες προβοκάτσιες του κ. Μιχαλολιάκου. Ευχαριστώ όλους τους Πειραιώτες και τους καλώ στον συνδυασμό μας, στα σχέδιά μας, στο πρόγραμμά μας. Να γίνει η επόμενη Κυριακή νίκη όλου του Πειραιά. Η μάχη είναι πολύ κρίσιμη και πρέπει όλοι μαζί να δώσουμε το παρών ενωμένοι. Αναλαμβάνω μια δέσμευση. Είμαστε εδώ για να δώσουμε και όχι να πάρουμε. Είμαστε εδώ για να δουλέψουμε για τον Πειραιά. Για να δώσουμε δουλειά και προοπτική στον Πειραιά.
Εκτιμώ ότι με τον κ. Μιχαλολιάκο πρέπει να μιλήσουμε για τον Πειραιά, για νέες θέσεις εργασίας, για ανάπτυξη, για προοπτική και όχι να ασχολούμαστε με πρακτικές του παρελθόντος, με ψέμματα και κατασκευασμένες συκοφαντίες και προβοκάτσιες. Κλείνω εδώ αυτή την κουβέντα και θα αφιερώσω τις επόμενες πέντε ημέρες για να αναδείξουμε το πρόγραμμά μας και την προοπτική μας στους πολίτες.

Αυτά έχουν σημασία για τον Πειραιά και όχι να ασχολούμαστε με ψευδείς καταγγελίες και ένα σωρό άλλα πράγματα.
Ζήτησα ραντεβού αύριο (σ.σ Τρίτη) το πρωί με τον επικεφαλής των Δικαστικών αντιπροσώπων όλων των τμημάτων, τον επικεφαλής της Ελληνικής Αστυνομίας σττον Πειραιά, προκειμένου να ενημερωθώ επισήμως εάν υπάρχει το οτιδήποτε από όσα ψευδώς αναφέρει ο κ. Μιχαλολιάκος τις τελευταίες ώρες».

«Ψευδή και κατασκευασμένα»

Καταλήγοντας υπογράμμισε: «Είχα την ευκαιρία και τη χαρά να παρευρεθώ σε δυο, τρία debate με τον κ. Μιχαλολιάκο. Τα αποτελέσματα αυτών μου επιτρέπουν να λέω  ότι βγήκαμε κερδισμένοι ακριβώς γιατί μιλήσαμε για τα προβλήματα του Πειραιά. Μακάρι να είχα την ευκαιρία να έχω τριάντα με σαράντα debate με τον κ. Μιχαλολιάκο.

Όμως, αν δεν αποκηρύξει τις συκοφαντίες, τα ψέματα και όλα όσα ανέφερε για τον συνδυασμό και εμένα προσωπικά δεν πρόκειται να συζητήσω με τον κ. Μιχαλολιάκο μέχρι την ερχόμενη Κυριακή.

Άλλωστε επιδίωξη μου είναι να συζητήσω τηλεοπτικά ή οπουδήποτε αλλού, να αντιπαρατεθώ με τον κ. Μιχαλολιάκο, προβάλλοντας τα προβλήματα της πόλης και των πολιτών και όχι για ψεύδη και συκοφαντίες, όπως έχει συνηθίσει ο ίδιος να κάνει.

Αναφέρομαι στο σύνολο των καταγγελιών του κ. Μιχαλολιάκου τα οποία είναι όλα ψευδή και κατασκευασμένα. Σε όσα έχει πει μέχρι σήμερα, τις τελευταίες δεκαπέντε ώρες. Στη δήλωση που έκανε στις 8:00 δεν αναφέρθηκε σε αυτά. Εκ των υστέρων ανακάλυψε ένα σωρό καταγγελίες. Είναι όλες ψευδείς και συκοφαντικές και δεν μπορώ να συνομιλώ με έναν άνθρωπο ο οποίος προσβάλλει τόσο εμένα όσο και ολόκληρο τον συνδυασμό.
Θα μιλήσουμε στους πολίτες, στους φορείς, θα αναδείξουμε το πρόγραμμά μας, τα έργα που θέλουμε να κάνουμε και όχι σε παλιές πρακτικές ποιυ ο κόσμος αποδοκιμάζει και δεν ασχολείται με αυτές. Θέλουμε να ασχοληθούμε με τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, με την προοπτική και την ανάπτυξη την πόλης».

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *