Σκληρή επιστολή Γιωτόπουλου: “Θέατρο από αναρχικούς καταληψίες και καθαρό νταβατζιλίκι”

Σκληρή επιστολή στους καταληψίες και στους φυλακισμένους απεργούς πείνας απέστειλε ο Αλέξανδρος Γιωτόπουλος μέσα από τις φυλακές Δομοκού, την οποία συνυπογράφουν όλοι οι κρατούμενοι της Ε2 πτέρυγας.

Ολόκληρη η επιστολή των κρατουμένων στην εφημερίδα “Εθνος”

«Τις τελευταίες μέρες διάφορες ενέργειες όπως η απεργία πείνας μια ελάχιστης μεινονότητας κρατουμένων, η κατάληψη γραφείων κόμματος, η κατάληψη ραδιοσταθμού και τα λοιπά μας προβληματίζουν έντονα.

Γιατί έχουν ως κύριο αίτημά τους την κατάργηση φυλακής Γ’ τύπου του Δομοκού. Εμάς, όμως, που είμαστε το σύνολο των 14 κραουμένων της πτέρυγας Ε2 αυτής της φυλακής κανείς δεν μας ρώτησε. Εμείς είμαστε τα θύματά της και εμείς είμαστε οι άμεσα ενδιαφερόμενοι για την κατάργησή της.

Αν αυτές οι ενέργεις είχαν πραγματοποιηθεί τη χρονική περίοδο αναμέσα στην ψήφιση του νόμου τον Ιούλιο του 2014 και στις εκλογές της 25ης Γενάρη, θα είχαν κάποιο νόημα.

Θα στρέφονταν ενάντια στον νόμο μιας κυβέρνησης ΝΔ που τον ψήφισε και που θα τον εφάρμοζε κατά δήλωσή της. Καμία όμως παρόμοια ενέργεια δεν έγινε τότε για να εμποδίσουν την εφαρμογή του.

Αντίθετα, γίνονται σήμερα, ενώ έχει εκλεγεί μια νέα κυβέρνηση που έχει υποσχεθεί την κατάργησή του. Τι νόημα έχουν λοιπόν αυτές οι ενέργειες; Είναι θέατρο για την προβολή ορισμένων;

Ή μήπως αποσκοπούν στον αντίθετο από τον διακηρυγμένο στόχο, δηλαδή να καθυστερήσουν και να εμποδίσουν την κυβέρνηση να συζητήσει και ψηφίσει στη Βουλή το νομοσχέδιο μέσα σε ένα κατασκευασμένο κλίμα;

Η απορία μας μεγαλώνει όταν μαθαίνουμε ότι αυτοαποκαλούνται «αντιεξουσιαστές» και «αναρχικοί». Γιατί αυτοί ήταν πάντα υπέρ της άμεσης Δημοκρατίας.

Ενώ εδώ έχουμε όλοι σταλινικό καπέλωμα, καθαρό νταβατζιλίκι. Ενέργιες που μας αφορούν, αποφασισμένες εν αγνοία μας. Εκφράζουμε την κάθετη αντίθεσή μας σε αυτές τις ενέργειες.

Ζητάμε να τις σταματήσουν και να πάψουν να παρουσιάζουν ως κύριο αίτημά τους την κατάργηση της φυλακής τύπου Γ’. Αντίθετα από ότι υποστηρίζουν ζημιώνουν την υπόθεση της κατάργησής της.

Τα τεελυταία χρόνια  σωφρονιστική πολιτική όλων των κυβερνήσεων οδηγούσε σε σκληρότερα μέτρα, σε αυστηρούς περιορισμούς των ελάχιστων διακιωμάτων των κρατουμένων.

Για πρώτη φορά μια κυβέρνηση υποστηρίζει μέτρα που οδηγούν προς την αντίθετη πορεία, προς τη χαλάρωση, προς κάποια φιλελευθεροποίηση. Και οι κρατούμενοι ξεσηκώνονται; Που το πάνε τελικά;

Φυλακές Τύπου Γ’
Δομοκός, 24 Μαρτίου 2015
Γιωτόπουλος Αλέκος, Τζωρτζάτος Βασίλης,
Δανίκας Αλέξης, Καρέτζος Πέτρος, Κασίμι Ντάσι,
Μεμάι Χρήστος, Τσάρα Ρόλαντ, Μάρκου Φλορίν,
Πασκαρίου Ντουμιτρέλ, Αββάς Καμάρ,
Τζουκάλ Καμάρ, Ζουλαφκάρ Αλί,
Καλάμ Σέικ, Σοαΐμπ Αχμέτ»

 

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για μαζικό χτύπημα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *