Σπάει όλα τα ρεκόρ η Cosco: Διακινήθηκαν 2,73 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια στο λιμάνι του Πειραιά

Σπάει όλα τα ρεκόρ η Cosco στον Πειραιά για το 2014 αφού σύμφωνα με επίσημα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα η θυγατρική της εταιρεία, Cosco Pasific και αφορούν το φετινό 11μηνο (Ιανουάριος-Νοέμβριος), διακινήθηκαν 2,73 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια από τις Προβλήτες ΙΙ και ΙΙΙ του ΟΛΠ.

Πέρυσι, κατά την ίδια περίοδο, είχαν διακινηθεί 2,28 εκατομμύρια εμπορευματοκιβώτια. Παράλληλα, η πρόβλεψη είναι ότι πολύ σύντομα θα σπάσει το φράγμα των τριών εκατομμυρίων. Σε μηνιαία βάση τον Νοέμβριο διακινήθηκαν 255,9 χιλιάδες εμπορευματοκιβώτια, αριθμός αυξημένος κατά 12,4% έναντι του προηγούμενου έτους.

Έτσι όπως έχουν αυτή τη στιγμή τα δεδομένα (συνυπολογίζοντας και τα περίπου 700.000 εμπορευματοκιβώτια που θα διακινηθούν φέτος από την Προβλήτα Ι του ΟΛΠ), ο συνολικός αριθμός εκτινάσσεται στα 3,7 εκατομμύρια, κάτι που σημαίνει ότι το λιμάνι πλησιάζει σταδιακά στο 100% της ετήσιας δυναμικότητάς του, που ανέρχεται σε 4,7 εκατ. εμπορευματοκιβώτια. Το στοιχείο αυτό εξηγεί και την προσπάθεια που καταβάλλει τα τελευταία χρόνια η Cosco, σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΟΛΠ και το υπ. Ναυτιλίας, προκειμένου να διευρύνει την παρουσία της στο λιμάνι και να αυξήσει τα διακινούμενα εμπορευματοκιβώτια.

About kymaeditor

Check Also

Πυρκαγιά σε Φ/Γ πλοίο στον Παγασητικό κόλπο

Ενημερώθηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Βόλου, Σκιάθου και Αιδηψού από το Ενιαίο Κέντρο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *