Σπάνε τα ισόβια για Παπαγεωργόπουλο- 13 χρόνια η πρόταση Εισαγγελέα για ενοχή του σε απλή συνέργεια

Ένοχος κατά πλειοψηφία 3-2 για συνεργεία σε υπεξαίρεση κρίθηκε ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος για την υπεξαίρεση στο δήμο Θεσσαλονίκης. Ωστόσο το δικαστήριο του αναγνώρισε το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Ο εισαγγελέας πάντως πρότεινε 13 χρόνια ποινή φυλάκισης στον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

Ο Μιχάλης Λεμούσιας κρίθηκε ένοχος απλής συνεργίας και η πρόταση ποινής του εισαγγελέα αφορά σε 15 χρόνια και 15 μήνες φυλάκιση. Ο Παναγιώτης Σαξώνης κρίθηκε ένοχος για υπεξαίρεση όπως πρωτόδικα αλλά αθώος για «ξέπλυμα» βρώμικου χρήματος ομόφωνα και ο εισαγγελέας πρότεινε 20 χρόνια φυλάκισης.

Ένοχοι  για συνέργεια σε βαθμό πλημμελήματος κρίθηκαν και οι δύο διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας, κ. Γκόλα και κ. Γκαϊτατζή, για τους οποίους προτάθηκαν 4 και 5 χρόνια ποινής αντίστοιχα. Αυτή την ώρα, αναμένεται η τελική απόφαση για τις ποινές των κατηγορούμενων.

Ο συνήγορος του κ. Σαξώνη ζήτησε νωρίτερα να αναγνωριστεί το πελάτη του το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου, αλλά το αίτημα δεν έγινε αρχικά έγινε δεκτό. Το ίδιο ίσχυσε και στην περίπτωση του κ. Παπαγεωργόπουλου. Ωστόσο, οι συνήγοροι ζήτησαν την επανεξέταση του αιτήματος και έκαναν λόγο για «πρωτοφανή εκδικιτική μανία των αρχών σε πολίτες με προσφορά».

Οι δικαστές αφού αποσύρθηκαν για να αποφανθούν για τα ελαφρυντικά, αναφέρουν taxalia, ανακοίνωσαν ότι το δικαστήριο αναγνωρίζει ομόφωνα το ελαφρυντικό του έντιμου βίου σε ολους τους κατηγορουμενους πλην του Παναγιώτη Σαξώνη.

Όταν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης άκουσε την απόφαση δήλωσε προς την έδρα, σύμφωνα με το seleo.gr: Είναι λάθος κ. πρόεδρε! Φοβόμασταν οτι τα ισόβια θα δημιουργούσαν περιρρέουσα ατμόσφαιρα. Ο εντολέας μου Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επιμένει στην αθωότητα του. Δυστυχώς κάποιοι πιστεύουν οτι με την αυστηρότητα αναβαθμίζεται ο θεσμός και ικανοποιείται το κοινό αίσθημα. Πιστεύω ότι είναι λανθασμενη αποψη» τόνισε ο δικηγόρος του.

Στην αρχή της δίκης ένταση προκλήθηκε στην αίθουσα του δικαστηρίου όταν πολίτες που δεν χωρούσαν στην αίθουσα αρνούνταν να φύγουν.

Πηγή: newpost.gr

 

About kymaeditor

Check Also

Χαρτογράφηση των υπεραιωνόβιων δέντρων στα νησιά της Δωδεκανήσου

Ολοκληρώθηκε η έρευνα που διεξήγαγε η διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *