Σπάνιο φωτογραφικό υλικό από τη ζωή του Μάνου Χατζηδάκι στην Ελληνογερμανική Αγωγή.

Έκθεση φωτογραφίας με σπάνια στιγμιότυπα από τη ζωή και το έργο του Μάνου Χατζιδάκι παρουσιάζει από τις 2 ως τις 8 Δεκεμβρίου η Ελληνογερμανική Αγωγή, με αφορμή τα 90 χρόνια από τη γέννηση του μεγάλου συνθέτη.

Η έκθεση περιλαμβάνει σπάνιες φωτογραφίες που ανήκουν στο Αρχείο Γιώργου Χατζιδάκι και τις οποίες παραχώρησε γι’ αυτό το σκοπό . Περιλαμβάνουν  στιγμές του συνθέτη με τους ερμηνευτές και τους μουσικούς του, κατά την ηχογράφηση ιστορικών κύκλων τραγουδιών, όπως ο «Μεγάλος Ερωτικός», «Τα Παράλογα», «Η Εποχή της Μελισσάνθης» και «Οι Μπαλάντες της οδού Αθηνάς».
Ακόμα, απεικονίζουν ιδιόχειρες και μη παρτιτούρες για τα ίδια και άλλα έργα του Μάνου Χατζιδάκι, κινηματογραφικές αφίσες, ζωγραφικά έργα των Γιάννη Μόραλη, Μίνου Αργυράκη, Αλέξη Κυριτσόπουλου για εξώφυλλα δίσκων, καθώς και ένα άγνωστο έργο του Γιάννη Τσαρούχη που προοριζόταν για το εξώφυλλο του κύκλου «Τα Λειτουργικά».
Στα εγκαίνια της έκθεσης, στις 2 Δεκεμβρίου (ώρα 19:30), ο Φοίβος Δεληβοριάς, μαθητής του μεγάλου συνθέτη, θα μοιραστεί με το κοινό της έκθεσης πολύτιμες αναμνήσεις αλλά και εκτιμήσεις για τη διαχρονική αξία του έργου του Χατζιδάκι.

 

About kymaeditor

Check Also

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων: Κύθηρα, Ιστορία και Πολιτισμός

Καλοκαιρινές εκπαιδευτικές δράσεις Κάθε χρόνο, από το 2016, το Γραφείο Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων της Εφορείας Αρχαιοτήτων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *