Σπέτσες: Υπεγράφη η σύμβαση για δίκτυο αποχέτευσης και εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων

Τη σύμβαση για την κατασκευή του δικτύου αποχέτευσης και εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων των Σπετσών, υπέγραψε σήμερα ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, παρουσία του αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη και του δήμαρχου Σπετσών Παναγιώτη Λυράκη.

Το  έργο, είναι το πρώτο που θα υλοποιηθεί σε νησί της Αττικής και έχει σχεδιαστεί για την εξυπηρέτηση 12.700 κατοίκων. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται σε 18,4 εκατ. ευρώ και η χρηματοδότηση έγινε από το επιχειρησιακό πρόγραμμα «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» (ΕΠΠΕΡΑΑ).

Σγουρός: Κορυφαία εξέλιξη

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός παίρνοντας τον λόγο επισήμανε: «Η κατασκευή του έργου αποχέτευσης και εγκαταστάσεων καθαρισμού λυμάτων Δήμου Σπετσών, αποτελεί κορυφαία εξέλιξη για το μέλλον των Σπετσών και δικαίωση της Περιφέρειας Αττικής και του Δήμου Σπετσών που ένωσαν τις δυνάμεις τους για να λύσουν ένα πρόβλημα που ταλανίζει επί δεκαετίες το νησί.

Με το έργο αυτό μπαίνουν οι βάσεις για να οδηγηθούν οι Σπέτσες σε μια νέα εποχή αυτάρκειας, δημιουργίας και ανάπτυξης και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει στο νησιωτικό σύμπλεγμα της χώρας, ως ένα από τα πιο πολύτιμα μαργαριτάρια του.

Υλοποιούμε έργα ουσίας που απαντούν στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών και των μικρών μας πατρίδων, με το βλέμμα στραμμένο στο περιεχόμενο και όχι στη βιτρίνα, απαντώντας στην πράξη στα δίκαια αιτήματα των Νησιών μας που θέλουν και δικαιούνται καλύτερης τύχης».

Δηλώσεις Δ. Κατσικάρη

Ο Αντιπεριφερειάρχης  Νήσων Δημήτρης Κατσικάρης, ανέφερε τα εξής:  Με το έργο αυτό οι πανέμορφες Σπέτσες οδηγούνται σε μια νέα εποχή δημιουργίας και ανάπτυξης. Τηρήσαμε τον λόγο μας και αποδείξαμε στην πράξη ότι δουλεύουμε για τους πολίτες των νησιών μας και δεν τους δουλεύουμε…»

Τι είπε ο δήμαρχος Σπετσών

Ο Δήμαρχος Σπετσών Παναγιώτης Λυράκης  από την πλευρά του δήλωσε:  «Ξεκινάμε ένα μεγάλο έργο πνοής που οι Σπετσιώτες περίμεναν επί δεκαετίες. Ένα έργο βασικής υποδομής για την ανάπτυξη, ένα έργο ουσίας και όχι βιτρίνας. Ευχαριστώ από καρδιάς για αυτή τη μεγάλη εξέλιξη, τη στήριξη και τη συνεργασία τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρό που έδωσε όλες του τις δυνάμεις για να γίνει ένα όνειρο ζωής των Σπετσιωτών  πραγματικότητα, και τον Αντιπεριφερειάρχη Νήσων Δημήτρη Κατσικάρη για την αγαστή συνεργασία».

 

\

 

About kymaeditor

Check Also

EL PAIS: Η Άνδρος στους 10 καλύτερους εναλλακτικούς προορισμούς της Ευρώπης για το 2024

Την ‘Ανδρο περιλαμβάνει ο νέος κατάλογος με τους δέκα ιδανικούς εναλλακτικούς Ευρωπαϊκούς προορισμούς που προτείνει …