Στήριξη Άνθιμου σε Τσίπρα: “Αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του”

Εναν θερμό υποστηρικτή στο πρόσωπο του Μητροπολίτη Άνθιμου έχει βρει ο Αλέξης Τσίπρας. Ο μητροπολίτης, ο οποίος έχει εκφαστεί θετικά για τον Έλληνα πρωθυπουργό από την ημέρα που ανέλαβε την διακυβέρνηση της χώρας, θέλησε εκ νέου να στηρίξει τον πρωθυπουργό με συνέντευξή του στο κυριακάτικο Τύπο. “Αφήστε τον να κάνει τη δουλειά του» τονιζει στη “Real news”.

O μητροπολίτης παραδέχεται ότι προσευχήθηκε στον Ύψιστο να βοηθήσει την κυβέρνηση στο έργο της. «Είπα, ναι, Θεέ μου, να βοηθήσεις τους εκπροσώπους του κράτους μας να πετύχουν τους καλύτερους σκοπούς που έχουν, για να μπορέσει ο λαός μας να ξεκουραστεί και να εξασφαλίσουμε την ηρεμία μας».

Προσθέτει μάλιστα ότι προσευχήθηκε και για τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα γιατί όπως λέει «είναι πρωτόπειρος και δεν έκανε και ποτέ υπουργός… Βλέπετε και φυσιογνωμικά, αν τον προσέξετε, τις ώρες που είναι μέσα σε πολύ δύσκολες καταστάσεις, φαίνεται καθαρά ότι ο άνθρωπος αυτός υποφέρει».

Στο ερώτημα τι θα μπορούσε να ενώσει τους Έλληνες αυτά τα δύσκολα χρόνια, απαντάει ότι «ο ασφαλέστερος και διαρκέστερος δρόμος που κατορθώνει κατά τη διάρκεια της Ιστορίας την ενότητα του ελληνικού λαού είναι η ορθόδοξη χριστιανική πίστη. Αυτό θεμελιώνεται εύκολα, αν σκεφθεί κανείς την επίδραση που ασκεί η Εκκλησία με το εορτολόγιό της κατά την περίοδο των εορτών».

Σχολιάζοντας μεταξύ άλλων το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός, ενώ απέφυγε τον θρησκευτικό όρκο και ζήτησε τον πολιτικό, απομονώθηκε για κάποιο χρονικό διάστημα έναντι της εικόνας της Παναγίας στο Άγιον Όρος, σημειώνει: «Έχω την πεποίθηση ότι όσα του ενστάλαξαν στην ψυχή του, όσα του έλεγαν οι γονείς του, οι οποίοι είναι άνθρωποι της εκκλησίας, δεν μπορεί να πήγανε χαμένα. Πιστεύω ότι υπάρχουν αποθέματα σεβασμού προς την Εκκλησία μέσα στην ψυχή του».

About kymaeditor

Check Also

Το σχέδιο ασφαλείας του υπ. Προστασίας του Πολίτη για τα Χριστούγεννα-9.000 αστυνομικοί επί ποδός

Σύσκεψη υπό τον υπουργό Τάκη Θεοδωρικάκο πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, όπου συζητήθηκε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *