Στήριξη Σαμαρά σε Λ. Τζανή για τη δημιουργία πίστας FORMULA 1 στη Δραπετσώνα

Επιστολή στήριξης  για το μεγάλο έργο που συζητιέται να γίνει στη Δραπετσώνα, έστειλε ο Αντώνης Σαμαράς στον Δήμαρχο Κερατσινίου-Δραπετσώνας, Λουκά Τζάνη. Το έργο αφορά στη δημιουργία ενός θεματικού πάρκου που θα εκτείνεται στο παραλιακό μέτωπο από το λιμάνι του Πειραιά ως τη Δραπετσώνα.

Στο σχέδιο για την υλοποίηση του πάρκου συμπεριλαμβάνονται ξενοδοχεία, μουσεία, εμπορικά κέντρα καθώς και δρόμοι μελετημένοι με τέτοιο τρόπο ώστε να φιλοξενείται μια φορά το χρόνο η Folmula 1.

To συγκεκριμένο έργο θα υλοποιηθεί αμιγώς με ιδιωτικά κεφάλαια και αναμένεται να αναβαθμίσει εξαιρετικά την περιοχή.

Αναλυτικά η επιστολή

Ο Πρωθυπουργός στην επιστολή στήριξής για τη δημιουργία του θεματικού πάρκου αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Αγαπητέ κύριε Δήμαρχε, σας ευχαριστώ θερμά για την επιστολή σας σχετικά με την μελέτη και κατασκευή της πίστας Formula 1 (Dielpis Formula 1) στο Δήμο Δραπετσώνας. Στηρίζουμε την προσπάθειά σας, η οποία όπως μου αναφέρατε θα πραγματοποιηθεί αμιγώς με ιδιωτικά κεφάλαια. Αναγνωρίζω τα οφέλη που μπορεί να έχει ένα τέτοιο έργο τόσο για την ανάπτυξη της περιοχής με τη δημιουργία θέσεων εργασίας όσο και γενικότερα για την Ελλάδα με την προβολή της αλλά και την προσέλκυση νέου τουριστικού κοινού. Αναμένουμε τη σχετική μελέτη προς την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων (ΔΕΣΕ) ώστε να προχωρήσει η αδειοδοτική διαδικασία».

About kymaeditor

Check Also

Σε κλοιό συλλαλητηρίων το κέντρο της Αθήνας

Σήμερα, 22 Φεβρουαρίου βρίσκονται, ήδη, σε εξέλιξη πορείες –συγκεντρώσεις επαγγελματιών της μελισσοκομίας και του κλάδου …