Σταθάκης: Κούρεμα δανείων μέσω ειδικού ταμείου που θα συσταθεί ειδικά για τα «πτωχευμένα» νοικοκυριά

Επιμένει σε κούρεμα δανείων μέσω ειδικού ταμείου ο Γιώργος Σταθάκης. Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών Τουρισμού και  Ναυτιλίας παραχώρησε συνέντευξη στον “Ελεύθερο Τύπο” της Κυριακής  και αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο ειδικής νομοθεσίας για τους «καμένους» δανειολήπτες με ρήτρα ελβετικού φράγκου και επιμένει σε κούρεμα δανείων μέσω ειδικού ταμείου που θα συσταθεί ειδικά για τα «πτωχευμένα» νοικοκυριά.

Μεταξύ άλλων εμφανίστηκε σίγουρος για την επίτευξη συμφωνίας με τους δανειστές μέσα στις επόμενες ημέρες.«Είμαι αισιόδοξος για συνολική συμφωνία τον Ιούνιο.Το πρόγραμμα που καταθέσαμε αποτελεί στέρεη βάση για την ολοκλήρωση της συμφωνίας της 20ης Φεβρουαρίου» είπε.

Βάζει στοίχημα για ολοκλήρωση των μεγάλων αυτοκινητοδρόμων μέσα στο 2016 και στόχο να συνδέσει το νέο αναπτυξιακό νόμο που θα φέρει στη Βουλή πριν από το καλοκαίρι με το «πακέτο Γιούνκερ». Προαναγγέλλει, τέλος, το «σχεδόν» ποτέ την Κυριακή για τη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων.

Με συνέντευξή του επίσης στην ίδια εφημερίδα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γαβριήλ Σακελλαρίδης, καθιστά σαφές πως η δόση στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θα πληρωθεί κανονικά στις 9 Απριλίου και χαρακτηρίζει όνειρα εαρινής νυκτός τα σενάρια περί «οικουμενικής» κυβέρνησης.

 

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση τρομοκρατικού δικτύου στην Αθήνα: Το μπόνους των 16.000 ευρώ για κάθε νεκρό και τα σχέδια για μαζικό χτύπημα

Σε κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές ασφαλείας στην Ελλάδα μετά τη σύλληψη δύο Πακιστανών που σχεδίαζαν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *