Στα χέρια της ΕΛ. ΑΣ. ελληνοαλβανικό κύκλωμα ναρκωτικών

Σε μια σημαντική επιτυχία προχώρησε η Ελληνική Αστυνομία αφού εξάρθρωσε ελληνοαλβανικό κύκλωμα που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κάνναβης από την Ελλάδα προς τη Γερμανία.

Ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος κατηγορείται ένας 30χρονος Αλβανός σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία. Η ίδια δικογραφία περιλαμβάνει άλλα τέσσερα άτομα, ηλικίας 33 έως 58 ετών, από τα οποία δύο χαρακτηρίζονται από την Αστυνομία ως κύρια μέλη του κυκλώματος και τα άλλα ως περιφερειακά (μεταξύ αυτών και μία γυναίκα).

Η δράση τους άρχισε να ερευνάται, όταν το Μάιο του 2013 συνελήφθη στη γερμανική περιοχή Γκέτινγκεν, ένας 33χρονος Έλληνας, κατηγορούμενος ότι μετέφερε με Ι.Χ. 40 κιλά κάνναβης. Η πολύμηνη έρευνα της υποδιεύθυνσης δίωξης ναρκωτικών Θεσσαλονίκης οδήγησε στα ίχνη του 30χρονου Αλβανού και των υπολοίπων συνεργατών του.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν, κατά τις μεταφορές των ναρκωτικών, πλαστά έγγραφα, όπως ταυτότητες, πράσινη κάρτα οχημάτων, ενώ, επιπλέον, εξέδιδαν ψευδή έγγραφα, όπως ασφαλιστήρια συμβολαίου και έγγραφα μεταβίβασης αυτοκινήτου.

About kymaeditor

Check Also

Εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας που αφαιρούσε καλώδια παροχής ρεύματος από οικισμούς των Μεγάρων

Εξαρθρώθηκε, από το Τμήμα Ασφαλείας Μεγαρέων της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *