Στα χέρια της ΕΛ. ΑΣ. τρεις Πακιστανοί που κατασκεύαζαν πλαστά έγγραφα στην περιοχή του Ρέντη

Xειροπέδες πέρασε η αστυνομία σε σπείρα Πακιστανών, αποτελούμενη από τρά άτομα, η οποία είχε εγκαταστήσει εργαστήριο κατασκευής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη στον Πειραιά.

Ειδικότερα, μετά από αξιοποίηση πληροφοριών και σε συνεργασία με το Τελωνείο του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, εντοπίσθηκαν δύο δέματα με 4.000 αυτοκόλλητες πλαστές άδειες παραμονής, χωρίς στοιχεία κατόχων, ίδιου τύπου με αυτές που χρησιμοποιούνται από τις Ελληνικές Αρχές.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, τα δέματα είχαν αποσταλεί από την Κίνα, με διεύθυνση παραλήπτη, μίνι μάρκετ στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη, όπου εργάζονταν δύο από τους συλληφθέντες. Όπως διαπιστώθηκε η σπείρα χρησιμοποιούσε το παραπάνω μίνι μάρκετ σαν βιτρίνα για τις παράνομες δραστηριότητές της.

Τις πλαστές άδειες παραμονής προωθούσαν στη συνέχεια σε ομοεθνή τους, ο οποίος είχε εγκαταστήσει σε οικία στην περιοχή, πλήρως οργανωμένο εργαστήριο κατασκευής πάσης φύσεως πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων, τα οποία διέθετε σε αλλοδαπούς, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Υπολογίζεται ότι η σπείρα από τη διάθεση των (4.000) πλαστών άδειών διαμονής θα αποκόμιζε το χρηματικό ποσό των 2.400.000 ευρώ.

Στην κατοχή τους και στο διαμέρισμα που διατηρούσαν στην περιοχή του Αγίου Ιωάννη Ρέντη βρέθηκε πλήρες εργαστήριο κατάρτισης πάσης φύσεως πλαστών εγγράφων και δεκάδες πλαστά έγγραφα.

About kymaeditor

Check Also

Τραμ: Τερματικός σταθμός στο ΣΕΦ αύριο 09.00-12.30

Η ΣΤΑ.ΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό, πως τα δρομολόγια της Γραμμής 7 του Τραμ «Ασκληπιείο Βούλας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *