Στην Ένωση Λιμένων Ελλάδος τα μικρότερα λιμάνια της χώρας.

Υπό τη σκέπη της ΄Ενωσης Λιμένων Ελλάδος (ΕΛΙΜΕ) αναμένεται να τεθούν και τα μικρότερα λιμάνια της χώρας, πέραν των όσων έχουν τη νομική μορφή Ανώνυμης Εταιρείας, καθώς σήμερα συζητιέται στη Θεσσαλονίκη η τροποποίηση του καταστατικού του φορέα, που θα ανοίξει τον δρόμο για την εισδοχή και των ¨μικρών¨.

Η τροποποίηση τέθηκε επί τάπητος στο πλαίσιο σημερινής συνεδρίασης του διοικητικού συμβουλίου του φορέα, παρουσία των διοικήσεων των 11 από τα 12 μεγάλα λιμάνια της χώρας, με εξαίρεση το Ηράκλειο, όπου σήμερα πραγματοποιείται αλλαγή διοίκησης (Πειραιώς, Θεσσαλονίκης, Ηγουμενίτσας, Πάτρας, Βόλου, Ελευσίνας, Καβάλας, Ραφήνας, Κέρκυρας, Λαυρίου και Ευβοίας).

Τα παραπάνω επισήμανε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς (ΟΛΠ), Γιάννης Κούβαρης, σύμφωνα με τον οποίο προχωρεί παράλληλα η αναβάθμιση των υπηρεσιών της ΕΛΙΜΕ, με την πρόσληψη επιστημονικού προσωπικού (μέχρι πέντε επιστημόνων), ώστε να υποστηρίζονται και μικρότερα λιμάνια, που δεν διαθέτουν επαρκές ανθρώπινο δυναμικό.

Στο επίκεντρο της σημερινής συνεδρίασης της ΕΛΙΜΕ θα βρεθούν ακόμη τα κρίσιμα θέματα ανάπτυξης και λειτουργίας των λιμένων, καθως επίσης και ειδικότερα ζητήματα, όπως η κρουαζιέρα και η ανάπτυξη υδατοδρομίων, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Μακρής.

“Είναι μια συγκυρία αρκετά ενδιαφέρουσα, ώστε να ανταλλάξουμε απόψεις και να διαμορφώσουμε ένα πλαίσιο, μέσα από το οποίο θα μπορούμε να ασκήσουμε τον ρόλο μας ώς σύμβουλοι του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και να δούμε ποιες δυνατότητες υπάρχουν να αξιοποιηθούν οι προτάσεις για την καλύτερη ανάπτυξη των λιμενων”, σημείωσε ο κ.Μακρής.

Κατά τον ίδιο, το δεύτερο θέμα που θα συζητηθεί σήμερα είναι η εξέλιξη του εκπαιδευτικού κέντρου “Εξάντας”, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ώστε να αποκτήσει ευρύτερο εκπαιδευτικό ρόλο και όχι απλά να εκπαιδεύει και τους εργαζομένους εταιρειών που δραστηριοποιούνται στα λιμάνια, αλλά και να πιστοποιεί την εκπαίδευση των εργαζομένων. Μάλιστα, προς την ολοκλήρωσή της οδεύει η διαδικασία πιστοποίησης του ¨Εξάντα¨ ως Κέντρου Επαγγελματικής Κατάρτισης.

About kymaeditor

Check Also

Έκτακτη προσέγγιση του Ε/Γ-Ο/Γ ”ΝΗΣΟΣ ΡΟΔΟΣ”στο Λαύριο για αποβίβαση ασθενούς

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Λαυρίου, για την έκτακτη προσέγγιση στο λιμάνι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *