Στην Αθήνα την ερχόμενη Παρασκευή ο Νίκος Αναστασιάδης

Στην Αθήνα θα βρεθεί την ερχόμενη Παρασκευή 17 Απριλίου ο Νίκος Αναστασιάδης και στο επίκεντρο των επαφών του Κύπριου Προέδρου θα βρεθούν οι εξελίξεις στο Κυπριακό, καθώς και οικονομικά και ενεργειακά ζητήματα.

Όπως δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τις εξελίξεις στο κυπριακό και την επικείμενη επανέναρξη των συνομιλιών.

Προϊδεάζοντας για το παρεχόμενο της ενημέρωσης, ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε ότι η ελληνοκυπριακή πλευρά είναι πανέτοιμη για την τρίτη φάση των διαπραγματεύσεων, επισημαίνοντας ότι το ζητούμενο είναι να υπάρξει πολιτική βούληση και από την τουρκική πλευρά για επίλυση του Κυπριακού.

Αναφερόμενος στον οδικό χάρτη που κατέθεσε ο Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου στα Ηνωμένα Έθνη, ο κ. Χριστοδουλίδης σημείωσε ότι αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο, υποδεικνύοντας ότι η πρόταση έχει ήδη απορριφθεί από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ενώ κάτι τέτοιο αποκλείεται και από το κοινό ανακοινωθέν που αποτελεί τη βάση των συνομιλιών. Είπε επίσης ότι ο κ. Έρογλου επιχειρεί να δημιουργήσει εντυπώσεις, ενόψει των λεγόμενων εκλογών στα κατεχόμενα.

Ο κ. Χριστοδουλίδης ανέφερε, εξάλλου, ότι στις συνομιλίες θα συζητηθούν επίσης θέματα οικονομικής φύσεως, μεταξύ των οποίων και το αίτημα της Λευκωσίας για άρση της φορολογίας 26%, που επέβαλε η ελληνική κυβέρνηση στις εισαγωγές προϊόντων και υπηρεσιών. Ο εκπρόσωπος ανέφερε ότι σύμφωνα με τις υπάρχουσες ενδείξεις, η Αθήνα θα ανταποκριθεί θετικά στο αίτημα.

Θα συζητηθούν επίσης ενεργειακά θέματα και θα ληφθούν αποφάσεις για τα επόμενα βήματα.

Από τη μεριά του ο Έλληνας πρωθυπουργός αναμένεται να ενημερώσει τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για την πορεία των διαπραγματεύσεων της Αθήνας, με τους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

About kymaeditor

Check Also

Αυξημένη κίνηση στην ΕΟ Αθηνών – Κορίνθου

Αυξημένη  είναι αυτή την ώρα η κίνηση στην ΕΟ Αθηνών-Κορίνθου,στο ρεύμα προς Αθήνα  στο ύψος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *