Στην Ακτή Ξαβερίου στον ΟΛΠ έδεσε το “MSC London” (φωτό)

Στην Ακτή Ξαβερίου στον ΟΛΠ αγκυροβόλησε στις 12 το μεσημέρι το μεγαλύτερο  πλοίο μεταφοράς containers που έχει καταπλεύσει ποτέ στην Ελλάδα, το “MSC LONDON”.  Τον πλοίαρχο Mastellone Giovanni Battista, τους αξιωματικούς και το πλήρωμα του μεγαλύτερου φορτηγού πλοίου μεταφοράς containers που έδεσε ποτέ στον Προβλήτα του ΟΛΠ Α.Ε. υποδέχθηκε η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στον Προβλήτα Ι του ΟΛΠ.

Στην υποδοχή που έγινε παρουσία  του υπουργού Ναυτιλίας Μ. Βαρβιτσιώτης, του  Γ.Γ. κ. Αθ. Χριστόπουλου, του Αρχηγού Λ.Σ. κ. Αθ. Αθανασόπουλου και της Πρόεδρου της MSC Hellas κ. Χριστίνας Θεοδωρίκα συμμετείχαν εκτός από τον Πρόεδρο και Δ/ντα Σύμβολο του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργο Ανωμερίτη, ο Γεν. Δ/ντής κ. Στ. Χατζάκος, ο Δ/ντης ΣΕΜΠΟ κ. Κ. Ντάγκας και επιτελικά στελέχη των δύο εταιριών.

Το πλοίο MSC LONDON, μήκους 399 μ., 242.331 Μ.Τ., 176.490 g.t., μεταφοράς 16.652 TEU (εμπορευματοκιβωτίων), είναι νεότευκτο (ναυπηγήθηκε το 2014) και αποτελεί τη ναυαρχίδα του στόλου της MSC, που είναι η δεύτερη σε μέγεθος εταιρία μεταφοράς containers του κόσμου. Η ΜSC είναι ο μεγαλύτερος πελάτης – χρήστης του Πειραιά (σε ΟΛΠ και ΣΕΠ), ο κύριος πελάτης του ΟΛΠ Α.Ε. στον Προβλήτα Ι (containers) και ένας από τους 4 μεγαλύτερους μεταφορείς στην κρουαζιέρα του Πειραιά.

Όπως δήλωσε ο κ. Γ. Ανωμερίτης: «Όπως κάνουμε πάντα, υποδεχόμαστε στο λιμάνι του Πειραιά το νεότευκτο και εντυπωσιακό πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων της MSC, το “ΜSC London”, τον καπετάνιο του και το πλήρωμά του. Η πολύχρονη και δημιουργική συνεργασία με την MSC στον Πειραιά είναι βέβαιο ότι θα αναπτυχθεί περεταίρω με νέες συμφωνίες και προσδοκίες. Το λιμάνι του Πειραιά, συνεχώς μεταμορφώνεται με διαχειριστές τον ΟΛΠ και την ΣΕΠ, καθίσταται δε πλέον για τη μεταφορά εμπορευματοκιβωτίων, αυτοκίνητων και κρουαζιέρας βασικός κόμβος της Μεσογείου.

Ήδη τον μήνα Ιούλιο 2014 ο Προβλήτας Ι ΣΕΜΠΟ ΟΛΠ έκανε ρεκόρ κινήσεων (50.517 κινήσεις), ενώ η παραγωγικότητα ανά βάρδια από 115 κινήσεις το 2009 ανέβηκε στις 161 κινήσεις το 2014 (αύξηση 40%), ξεπερνώντας μάλιστα στις νυχτερινές βάρδιες ακόμα και τις 200 κινήσεις. Ο ΟΛΠ Α.Ε. για τη λιμενική βιομηχανία της χώρας αποτελεί την κύρια μηχανή ανάπτυξής της».

About kymaeditor

Check Also

Ταλαιπωρία για τους επιβάτες του Ε/Γ-O/Γ «AQUA BLUE»

Ενημερώθηκαν, πρώτες πρωινές ώρες σήμερα, οι Λιμενικές Αρχές Λαυρίου, Ραφήνας, ‘Ανδρου και Καρύστου, ότι το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *