Το πρόσωπο των ημερών έχει γίνει η Έλενα Παναρίτη μετά την απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη να την διορίσει εκπρόσωπο της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Οι αντιδράσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ είναι έντονες και πρωτοκλασάτα στελέχη του κόμματος της Κουμουνδούρου “βράζουν” με τον υπουργό Οικονομικών για τη κίνησή του αυτή.
Από την πλευρά της η Έλενα Παναρίτη πέρασε στην αντεπίθεση και φέρεται να χαρακτηρίζει ως ανώριμες τις αντιδράσεις των στελεχών, ανάμεσά τους ο Δημήτρης Παπαδημούλης, ο Νίκος Φίλης, η Σοφία Σακοράφα και ο Αλέξης Μητρόπουλος.
Σύμφωνα με το usay.gr η κ. Παναρίτη σχολιάζοντας τα όσα ακούστηκαν μετά από την επιλογή της είπε: «Πρόκειται για ανώριμες αντιδράσεις, το μόνο που με ενδιαφέρει είναι να προασπίσω τα συμφέροντα της χώρας μου όπως κάνω από την πρώτη στιγμή που μπήκα στην διαπραγματευτική ομάδα».
Μάλιστα, σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα, η ίδια φέρεται να δηλώνει «Αν δεν με θέλουν εκείνοι μία φορά, εγώ δεν τους θέλω δέκα».