Στην πρώτη θέση πανελληνίως το ΤΕΙ Πειραιά.

Ένα πανεπιστήμιο και ένα ΤΕΙ, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Πειραιά, είναι τα πρώτα ανάμεσα στα ελληνικά ανώτατα ιδρύματα στην παγκόσμια κατάταξη webofmetrics του ισπανικού κέντρου επιστημονικών ερευνών CSIC.

Πρόκειται για μια λίστα αξιολόγησης που στηρίζεται κυρίως στις διαδικτυακές αναφορές των πανεπιστημιακών και των συναδέλφων τους παγκοσμίως.

Στον πίνακα της ισπανικής κατάταξης, από 23.887 εκπαιδευτικά ιδρύματα και 207 χώρες που αξιολογήθηκαν, την πρώτη θέση ανάμεσα στα ελληνικά ΑΕΙ έχει το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο (246η σειρά από 204η θέση που ήταν πέρυσι).

Σχετικά με τα ανώτατα ιδρύματα της χώρας μας, το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο έχει την 289η θέση, το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών την 332η θέση, το Πανεπιστήμιο Πάτρας την 554η θέση, το Πανεπιστήμιο Κρήτης την 667η θέση, το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων την 789η θέση, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου την 1.106η θέση, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης την 1.238η θέση, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας τη 1.249η θέση και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών την 1.279η.

Αντίστοιχα από τα ελληνικά ΤΕΙ, το Τεχνολογικό Ίδρυμα Πειραιά βρίσκεται στην 1η θέση. Τη δεύτερη θέση στα ελληνικά ΤΕΙ έχει εκείνο της Θεσσαλονίκης, την τρίτη το ΤΕΙ Λάρισας. Ακολουθούν τα ΤΕΙ Αθήνας και Κρήτης.

Η παγκόσμια κατάταξη πανεπιστημίων Webometrics Ranking of World Universities χρησιμοποιεί ποσοτικές μεθόδους με δείκτες οι οποίοι σχετίζονται με το Διαδίκτυο και επιτρέπουν τη μέτρηση της επιστημονικής δραστηριότητας μέσα στον παγκόσμιο ιστό.

About kymaeditor

Check Also

Νέος κύκλος εργαστηρίων γνωριμίας με το Ψυχόδραμα για ενήλικες στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πειραιά σε συνεργασία με το Τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων του Δήμου Πειραιά, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *