Στηρίζει τα παιδιά που έχουν ανάγκη ο δήμος Πειραιά

Τετ α τετ με τον Κώστα Γιαννόπουλο, τον πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού” είχε ο Γιάννης Μώραλης στο Δημαρχείο. O δήμαρχος Πειραιά εξέφρασε τη στήριξή του στον εθελοντικό οργανισμό, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και αμφότεροι συζήτησαν τρόποι ενδυνάμωσης της συνεργασίας που έχει ήδη «Το Χαμόγελο του Παιδιού» με τις κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου.

Μετά τη συνάντηση κ. Μώραλης δήλωσε:

«Συναντήθηκα με τον κ. Γιαννόπουλο, τον πρόεδρο του συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», έναν σύλλογο που επιτελεί πολύ σημαντικό έργο για τα παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα ή διατρέχουν κινδύνους. Δυστυχώς και στον Πειραιά, είναι αρκετά τα παιδιά που χρειάζονται τη στήριξή μας, κυρίως λόγω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες.

Ο κ. Γιαννόπουλος με ενημέρωσε εκτενώς για τα μέσα και τις υπηρεσίες που διαθέτει το «Χαμόγελο του Παιδιού» και συμφωνήσαμε ότι θα έχουμε μια στενότερη συνεργασία για τον συντονισμό δράσεων και ενεργειών, που στοχεύουν τόσο στην ευαισθητοποίηση του κοινού, όσο και στη στήριξη των παιδιών.
Ο Δήμος Πειραιά θα είναι αρωγός και θα στηρίζει με όποιον τρόπο μπορεί το έργο και τις πρωτοβουλίες του Συλλόγου «Το Χαμόγελο του Παιδιού», όπως κάνουμε άλλωστε, σε κάθε ευκαιρία που παρουσιάζεται και με άλλους συλλόγους και φορείς, οι οποίοι βοηθούν αδύναμες ομάδες πολιτών».

Τι δήλωσε ο Κώστας Γιαννόπουλος

Ο Πρόεδρος του Χαμόγελου του Παιδιού κ. Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος, τόνισε:

«Είχα μια συνάντηση με τον κ. Δήμαρχο προκειμένου να οργανωθεί καλύτερα, υπό την σκέπη και την αιγίδα του Δήμου, η βοήθεια που προσφέρει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε παιδιά και οικογένειες στην περιοχή. Να αναπτύξουμε την συνεργασία μας περισσότερο, σε διάφορους τομείς: στην επικοινωνία με τα σχολεία, στην προληπτική ιατρική που μπορούμε να προσφέρουμε με τις μονάδες μας, στη διάθεση των ασθενοφόρων μας.
Πιστεύω ότι είναι μια ευκαιρία, αφού υπάρχει καλή διάθεση από τον
κ. Δήμαρχο, να υπάρξει μια πιο οργανωμένη δράση, παρά να αντιμετωπίζουμε κάθε περίπτωση παιδιού ξεχωριστά. Ευελπιστούμε ότι θα ξαναδημιουργηθεί η υποδομή του Χαμόγελου του Παιδιού στον Πειραιά, όπως υπήρχε στο παρελθόν, γιατί υπάρχει μεγάλη ανάγκη και όπως έλεγε ο μικρός μας ιδρυτής μας στο ημερολόγιό του : «Αν ενωθούμε όλοι θα τα καταφέρουμε».
Ελπίζω ότι αυτή η προσπάθεια που γίνεται σήμερα και με τη διάθεση του Δημάρχου, να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα».

About kymaeditor

Check Also

Δωρεάν τεστ ΠΑΠ από τον Δήμο Γλυφάδας στις 23 Μαρτίου

Είναι η τρίτη μιας σειράς δράσεων οι οποίες διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Δημάρχου Γλυφάδας Γιώργου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *