Στη Ράλλειο σχολή μεταφέρονται τα Δικαστήρια- Αποκαλύπτουμε όλο το παρασκήνιο

Σημαντική είδηση για τα δικαστήρια του Πειραιά ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα ο Χαράλαμπος Αθανασίου. Σύμφωνα με αυτήν, τα Δικαστήρια παραμένουν στο μεγάλο λιμάνι και αναμένεται να μεταφερθούν στο κτήριο της πρώην Ράλλειου σχολής. Κάτι που αποτελεί και προσωπική επιτυχία του νυν δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Όπως δήλωσε ο κ. Μιχαλολιάκος, o αρμόδιος υπουργός πείστηκε από τα επιχειρήματά του δήμου και έδωσε εντολή στην αρμόδια κατασκευαστική εταιρεία του υπουργείου να εξετάσει τη μελέτη του φακέλου, για τη μεταφορά των δικαστηρίων στη Ράλλειο.

Οι δηλώσεις Μιχαλολιάκου

Ειδικότερα, ο Δήμαρχος Πειραιά, Βασίλης Μιχαλολιάκος με αφορμή την ανακοίνωση του Υπουργού για τη μελέτη δήλωσε: «Όταν λέγαμε ότι αυτή η Δημοτική Αρχή δεν θα αφήσει τα δικαστήρια να φύγουν από την πόλη, έλεγαν  κάποιοι ότι ήδη τα δικαστήρια φεύγουν και όταν συναντήθηκα με τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Αθανασίου και του πρότεινα το κτίριο της πρώην Ραλλείου, το λοιδορούσαν.

Σήμερα ο Πειραιάς κέρδισε μια ακόμη μάχη. Τα δικαστήρια όπως είχα δεσμευτεί θα μείνουν στον Πειραιά. Τα δικαστήρια θα γίνουν στο κτίριο της πρώην Ραλλείου. Ο Υπουργός Δικαιοσύνης πείστηκε από τα επιχειρήματά μας και έδωσε εντολή στην αρμόδια κατασκευαστική εταιρεία του Υπουργείου, να εξετάσει τη μελέτη του φακέλλου της Ραλλείου, για να γίνουν εκεί τα δικαστήρια.

Οι αγώνες για έναν Πειραιά της αξιοπρέπειας, της ανάπτυξης για έναν Πειραιά προνόμιο ζωής συνεχίζονται. Θα τα καταφέρουμε».

Όλο το παρασκήνιο

Τι προηγήθηκε και φτάσαμε στην ανακοίνωση της Δευτέρας από τον υπουργό Δικαιοσύνης. Το peiraiko-kyma έχει αποκαλυπτικό ρεπορτάζ και σας το παρουσιάζει.

Πριν από λίγους μήνες ο Χαράλαμπος Αθανασίου είχε κατέβει στον Πειραιά και συναντήθηκε με τον δήμαρχο Βασίλη Μιχαλολιάκο. Ο δημαρχιακός άρχοντας της πόλης πήγε τον υπουργό στο κτίριο της πρώην Ράλλειου Σχολής (απέναντι από το Δημοτικό Θέατρο)  και του μετέφερε πως «ο Δήμος παραχωρεί το κτίριο για να γίνει εδώ το Δικαστικό Μέγαρο Πειραιά και να μην πάει στη περιοχή του  Ρέντη, όπως προγραμματίζει ο Δικηγορικός Σύλλογος».

Από την πλευρά του ο Χαράλαμπος Αθανασίου απάντησε στον Δήμαρχο. «Δώσε μου μια απόφαση για να προβώ στις απαιτούμενες ενέργειες».

Η απόφαση, εν τέλει, βγήκε από τον Βασίλη Μιχαλολιάκο, ύστερα από τη συνεδρίαση του Δημοτικού  Συμβουλίου που έγινε πριν από λίγες ημέρες.

Η πλειονότητα των δικηγόρων θέλει τα Δικαστήρια να μείνουν στο κέντρο του Πειραιά και ο μόνος θιασώτης της μετεγκατάστασης των δικαστηρίων του Πειραιά στον Κεράνη, επί της οδού Θηβών,  είναι ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά κ. Στέλιος Μανουσάκης.

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Τροποποιήσεις στη γραμμή 1 του μετρό και στη γραμμή 7 του τραμ

H ΣΤΑΣΥ ενημερώνει το επιβατικό κοινό  πως με εντολή της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ την Τετάρτη 29 Μαΐου 2024, λόγω διεξαγωγής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *