Στη φυλακή ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου- Κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα

Στη φυλακή οδηγείται ο πρώην διευθυντής της Πολεοδομίας Σύρου, Δημήτρης Μπουντούρης, αφού κατηγορείται για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα. Ο κ. Μπουντούρης απολογήθηκε σχετικά με το σκάνδαλο της Πολεοδομίας του νησιού, αλλά δεν έπεισε τον ανακριτή που έδωσε εντολή να οδηγηθεί στις φυλακές Χίου.

Περιοριστικά μέτρα με τα οποία απαγορεύει την απομάκρυνσή της από το νησί ανακοίνωσε ο ανακριτής και για τη σύζυγο του Μπουντούρη, η οποία επίσης κατέθεσε για την υπόθεση. Με ενδιαφέρον αναμένεται και η κατάθεση του υποδιευθυντή της Πολεοδομίας, Κυριάκου Δικτυόπουλου.

Μπουντούρης και Δικτυόπουλος είχαν στήσει ένα κύκλωμα γύρω από την εκμετάλλευση πολυτελών αυθαιρέτων στις Κυκλάδες. Όπως είχε αποδείξει η εισαγγελική έρευνα, ο επί σειράν ετών διευθυντής και ο υποδιευθυντής της πολεοδομίας «παρέλειπαν» -με το αζημίωτο- να εισπράξουν πρόστιμα, από το 2005-2009, αξίας συνολικά άνω των 20 εκατ. ευρώ, ενώ αντίστοιχα οι προσωπικοί λογαριασμοί τους βρέθηκαν αδικαιολόγητα «φουσκωμένοι». Εκεί είχαν βρεθεί πληθώρα καταθέσεων από μηχανικούς, τεχνικές εταιρίες, ξενοδόχους, αλλά και από τον Δήμο Μυκόνου.

About kymaeditor

Check Also

Δημόσιο: Ανοίγει τη Δευτέρα ο β’ κύκλος κινητικότητας για το 2022

Ανοίγει αύριο ο β’ κύκλος κινητικότητας για το 2022 στο Δημόσιο, καθώς την Τετάρτη η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *