Στις κάλπες το ΠΑΣΟΚ για εκλογή Προέδρου.

Γράφει ο Μαύρος Ταϋγετος.

Τον πέμπτο πρόεδρο στην ιστορία του εκλέγει το ΠΑΣΟΚ και ενδεχομένως το πρόσωπο αυτό να είναι γυναίκα. Η Φώφη Γεννηματά διεκδικεί την ηγεσία του κόμματος έναντι των Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και Ανδρέα Λοβέρδου, σε μια εσωκομματική κούρσα για τρεις.
Οι κάλπες έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία σε όλη την Ελλάδα και το μητρώο της διαδικασίας θα είναι ανοιχτό, που σημαίνει ότι θα έχουν τη δυνατότητα να ψηφίσουν όλοι όσοι το επιθυμούν, εκτός των ήδη εγγεγραμμένων μελών του ΠΑΣΟΚ. , Φανταστείτε , ανοικτή η διαδικασία του ΠΑΣΟΚ που στην κραταιά δεκαετία του ’80 ούτε από το πεζοδρόμιο τοπικής οργάνωσης του κόμματος δεν μπορούσες να διέλθεις αν δεν ήσουν οργανωμένος.

Η πορεία αυτή του ‘Μεγάλου ΠΑΣΟΚ’ για μας που παρακολουθήσαμε την άνοδο, την παντοδυναμία επί σειρά ετών και την άγρια πτώση αφήνει μία επίγευση σοβαρού προβληματισμού.
Σίγουρα το ΠΑΣΟΚ είχε αυτή την άνοδο γιατί αφ’ ενός είχε έναν ηγέτη , τον Ανδρέα Παπανδρέου , πραγματικό αστό με λαϊκή συμπεριφορά και προτιμήσεις που μπόρεσε να έρθει κοντά στον πολίτη, σε αντίθεση με ότι συμβαίνει σήμερα, και παράλληλα ικανό τουλάχιστον να ρυθμίσει τα της Ανατολικής Μεσογείου με άνεση. Είναι βέβαιο ότι στην εποχή του δύσκολα θα έμπαιναν ληστές με καλάσνικοφ σε πολυτελές ξενοδοχείο της Κρήτης. Αφ΄ετέρου το ΠΑΣΟΚ βόλεψε χωρίς παραλήψεις όλους ανεξαιρέτως τους ημέτερους χωρίς να εξετάζει περγαμηνές και ποινικά μητρώα.

Η πορεία του κόμματος όμως επιβεβαίωσε και κάποιες νομοτελειακές αλήθειες.
Κατ΄αρχήν στη ζωή τίποτα δεν είναι δεδομένο , έτσι από τα εντυπωσιακά ποσοστά του παρελθόντος το ΠΑΣΟΚ έφθασε σε επικίνδυνα μονοψήφια νούμερα. Δεύτερον ότι ‘ο άνδρας κάνει τη γενιά και όχι η γενιά τον άνδρα’ γι αυτό και η τραγική πορεία του Γιώργου Παπανδρέου που αν και γιός και εγγονός πρωθυπουργού κατάφερε να αποδείξει ότι το όνομα που του κληροδότησε ο πατέρας του δεν ήταν αρκετό. Τρίτον οι ευεργετηθέντες αχάριστοι είναι μία επικίνδυνη κατηγορία, πάντα καιροσκόποι και πηγαίνουν με ποτάμια, συνιστώσες και όποιο άλλο σχηματισμό βρεθεί στο δρόμο τους, γιατί απλά ο καιροσκοπισμός είναι τρόπος ζωής.
Καλά αποτελέσματα , λοιπόν.

About kymaeditor

Check Also

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε οικογένειες σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων

Διανομή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε περίπου 7.821 οικογένειες σε Δήμους της Περιφερειακής Ενότητας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *