«Στις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες εκλέγουν περιφερειάρχη και όχι κόμμα»

Για το δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών μίλησε, όπως ήταν λογικό, ο Γιάννης Σγουρός. Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής, με δηλώσεις του στον ΑΠΕ- ΜΠΕ τόνισε πως «στις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες εκλέγουν περιφερειάρχη και όχι κόμμα» ενώ δεσμεύθηκε για ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία.

 «Απευθύνομαι σε όλους τους ψηφοφόρους, ανεξάρτητα τι κόμμα ψηφίζουν» δηλώνει αρχικά ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός στο ΑΠΕ- ΜΠΕ και συμπληρώνει ότι είναι αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της Κυριακής, διότι απευθύνεται «στους πολίτες με ειλικρίνεια, όπως πάντα» και έχει δεσμευθεί «σε ένα συγκεκριμένο και κοστολογημένο πρόγραμμα για την επόμενη πενταετία».

Απορρίπτει το δίλημμα «μνημονιακές- αντιμνημονιακές δυνάμεις» και υποστηρίζει ότι «στις περιφερειακές εκλογές οι πολίτες εκλέγουν περιφερειάρχη και όχι κόμμα. Στην Περιφέρεια τα προβλήματα είναι συγκεκριμένα και οι λύσεις πρέπει να είναι συγκεκριμένες» απαντά.

Γι αυτό και στο ψηφοδέλτιό του «είναι άνθρωποι πετυχημένοι στον χώρο της αυτοδιοίκησης, από όλους τους πολιτικούς χώρους».

Ερωτώμενος για τις επιλογές που έχει κάνει στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων και τον βαθμό στον οποίον είναι συμφέρουσες για το Δημόσιο και τους πολίτες, απαντά ότι «οι διεθνείς διαγωνισμοί είναι σε εξέλιξη και σύμφωνα με την κοινοτική και ελληνική νομοθεσία.  Και να ήθελα το αντίθετο, να ξέρετε ότι οι τελικές συμβάσεις θα ελεγχθούν τόσο από το Ελεγκτικό Συνέδριο, όσο και από άλλους, ανεξάρτητους ελεγκτικούς φορείς της Πολιτείας. Αυτό πρέπει να το γνωρίζει ο κόσμος, ότι πλέον οι έλεγχοι για κάθε δαπάνη στην Αυτοδιοίκηση είναι ασφυκτικοί και πολλές φορές δημιουργούν και τις καθυστερήσεις για την ολοκλήρωση του έργου».

About kymaeditor

Check Also

Προβολή της Μήλου σε Βρετανία και Αυστραλία

Στην κορυφή των ταξιδιωτικών επιλογών κατατάσσει τη Μήλο η αυστραλιανή ιστοσελίδα delicious.com, που αναφέρει ότι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *