Στις 26 Οκτωβρίου αναρτώνται στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ

Σε δέκα ημέρες, την ερχόμενη Κυριακή 26 Οκτωβρίου αναρτώνται στο Taxisnet τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, τα οποία αφορούν στις εκπτώσεις που δικαιούνται όσοι έχουν χαμηλό εισόδημα ή μη ηλεκτροδοτούμενα κενά ακίνητα.
Η νέα εκκαθάριση γίνεται βάσει στοιχείων που έχουν δοθεί στη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων και αφορούν στο εισόδημα, στην οικογενειακή κατάσταση, στην ακίνητη περιουσία και στα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα από τον ΔΕΔΔΗΕ. Σε όσες περιπτώσεις εν δυνάμει δικαιούχων δεν υπάρχουν επαρκείς πληροφορίες, θα τους ζητηθεί να προσέλθουν στα γκισέ της Εφορίας και να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Οι φορολογούμενοι που δικαιούνται έκπτωση θα δουν μείωση στο συνολικό βεβαιωμένο ποσό, ενώ οι δόσεις που έχουν ήδη καταβάλει θα αφαιρεθούν. Το υπόλοιπο ποσό θα πρέπει να εξοφληθεί σε πέντε δόσεις (Οκτώβριος, Νοέμβριος, Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος). Μετά την έκδοση των νέων εκκαθαριστικών θα ανοίξει και πάλι η εφαρμογή Ε9, προκειμένου οι φορολογούμενοι να προχωρήσουν στην υποβολή διορθωτικών δηλώσεων για λάθη που έχουν κάνει.

Ποιοι δικαιούνται έκπτωση

Έκπτωση 50% δίνεται σε όσους έχουν συνολικό φορολογητέο εισόδημα του προηγούμενου έτους το οποίο δεν υπερβαίνει τα 9.000 ευρώ με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και κάθε παιδί, το σύνολο της επιφάνειας των κτισμάτων που διαθέτει δεν υπερβαίνει τα 150 τ.μ. και η συνολική αξία της ακίνητης περιουσίας δεν υπερβαίνει τα 85.000 ευρώ για τον άγαμο, τα 150.000 ευρώ για τον έγγαμο και τη σύζυγό του ή τη μονογενεϊκή οικογένεια μ’ ένα εξαρτώμενο τέκνο και των 200.000 ευρώ για έγγαμους ή μονογονεϊκές οικογένειες με δύο εξαρτώμενα τέκνα.

Πλήρη απαλλαγή από τον ΕΝΦΙΑ δικαιούνται οι τριτέκνοι, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία άνω του 80%, εφόσον το εισόδημά τους δεν υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ, με προσαύξηση 1.000 ευρώ για τη σύζυγο και δεν έχει κτίσματα συνολικής επιφάνειας άνω των 150 τετραγωνικών.

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *