Στις 6 Οκτωβρίου κατατίθεται στη Βουλή το προσχέδιο του νέου προϋπολογισμού

Την Δευτέρα 6 Οκτωβρίου κατατίθεται στη Βουλή από τον υπουργό Οικονομικών, Γκίκα Χαρδούβελη,το προσχέδιο του νέου  προυπολογισμού.

Σύμφωνα με όσα ορίζει ο Κανονισμός (άρθρο 121 παράγραφος 2), «προσχέδιο του προϋπολογισμού του Κράτους κατατίθεται από τον αρμόδιο υπουργό για συζήτηση στη διαρκή επιτροπή οικονομικών υποθέσεων την πρώτη Δευτέρα του Οκτωβρίου».

Την εβδομάδα που διανύουμε, τελευταία της λειτουργίας του Γ΄ Θερινού Τμήματος, συζητείται και ψηφίζεται το νομοσχέδιο για την «Οργάνωση της νομικής μορφής των θρησκευτικών κοινοτήτων και των ενώσεών τους στην Ελλάδα», ενώ ψηφίζεται στο σύνολό του και το νομοσχέδιο «Ρυθμίσεις θεμάτων εφοδιαστικής».

Τους μήνες που πέρασαν, κατά τη διάρκεια λειτουργίας των θερινών τμημάτων εργασιών της Βουλής, ψηφίστηκαν σημαντικά νομοσχέδια και διατάξεις ανάμεσα στα οποία το νομοσχέδιο «Δημιουργία νέας καθετοποιημένης εταιρείας ηλεκτρικής ενέργειας», γνωστό και ως νομοσχέδιο για τη «μικρή ΔΕΗ», οι τροποποιήσεις στον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ, οι διατάξεις για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων, το νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο της Αθήνας, οι διατάξεις για την ιδιωτική πολεοδόμηση, αλλά και το νομοσχέδιο για την καταπολέμηση ορισμένων μορφών ρατσισμού όπως και διατάξεις για τις τουριστικές υποδομές. Ψηφίστηκαν εξάλλου και οι πρώτες συμβάσεις για τις έρευνες και την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων.

Από το θερινό τμήμα έχει ολοκληρωθεί η επεξεργασία στην επιτροπή και του νομοσχεδίου για τα οικονομικά των κομμάτων και των βουλευτών και αυτό είναι το ένα από τα νομοσχέδια που αναμένεται να συζητηθούν με τη νέα Σύνοδο στην Ολομέλεια.

About kymaeditor

Check Also

«Παρμενίων-23»: Θα ηχήσουν σειρήνες και καμπάνες σε όλη την επικράτεια αύριο

Δοκιμαστική ενεργοποίηση του συνόλου των σειρήνων συναγερμού Πολιτικής Άμυνας, σε όλη την επικράτεια θα πραγματοποιηθεί  αύριο (Δευτέρα, 2 …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *