Στον «αυτόματο πιλότο» οι μειώσεις και απαλλαγές από τον ΕΝΦΙΑ- Οι δικαιούχοι δεν θα χρειαστεί να κάνουν τίποτα

 Αυτόματα θα γίνουν οι εκπτώσεις (50% έως και 100%) και οι απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που αφορά  περίπου ένα εκατομμύριο φορολογουμένους. Αυτό αποφάσισε η κυβέρνηση και καλείται να υλοποιήσει η Γενική Γραμματεία Εσόδων. Οι εκπτώσεις και απαλλαγές θα  δοθούν στους δικαιούχουςγια όσους έχουν ακίνητα εκτός αντικειμενικών, τρίτεκνους, πολύτεκνους και άτομα με χαμηλά εισοδήματα ή αναπηρία άνω του 80%- χωρίς να χρειαστεί οι φορολογούμενοι να κάνουν τίποτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», η έκπτωση στο φόρο θα φανεί από τη δεύτερη δόση και μετά, αφού υπολογίζεται ότι στα τέλη του μήνα και συγκεκριμένα στις 20 Οκτωβρίου θα έχουν φθάσει τα νέα εκκαθαριστικά που θα περιγράφουν αναλυτικά το ποσό της δόσής που θα κληθούν να καταβάλλουν μέχρι τις 31 Οκτωβρίου.

Από το ποσό θα έχει αφαιρεθεί η πρώτη δόση και η έκπτωση και έτσι επί της ουσίας το ποσό θα είναι κατά πολύ μικρότερο.Οι αλλαγές θα γίνουν αυτόματα καθώς το υπουργείο έχει στη διάθεσή του και τις φορολογικές δηλώσεις και το Ε9 των δικαιούχων.

Για Δεκέμβριο πάνε όσοι έχουν λάθη στα Ε9

 

Μοναδική εξαίρεση θα είναι όσοι έχουν λάθη στο Ε9 και οι οποίοι θα χρειαστεί να υποβάλλουν τροποποιητικές δηλώσεις ώστε να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές.

Σε αυτή την περίπτωση είναι ότι το σύστημα για τις αλλαγές δεν θα ανοίξει πριν το τέλος του Νοεμβρίου και έτσι όσοι έχουν λάθη στο Ε9 θα πρέπει να περιμένουν για την έκπτωση ως το Δεκέμβριο.

 

 

 

 

About kymaeditor

Check Also

Αντίδραση του ΣΕΤΕ στην εξαγγελθείσα αύξηση στο φόρο διαμονής

Την αντίδραση του στην εξαγγελθείσα αύξηση στο φόρο διαμονής με τέλος αντιμετώπισης των συνεπειών της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *