Στον δρόμο κινδυνεύουν να βρεθούν 500.000 ιδιοκτήτες ακινήτων- Ειδοποιητήρια για διεκδίκηση των σπιτιών τους από το κράτος

Στον «αέρα» βρίσκονται πάνω από 500.000 κατοικίες που διεκδικεί το κράτος αφού οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων κινδυνεύουν να βρεθούν στο δρόμο καθώς το υπουργείο Οικονομικών έχει αρχίσει ήδη να αποστέλλει ειδοποιητήρια με τα οποία τους γνωστοποιεί ότι διεκδικεί τα σπίτια τους!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Τα Νέα» το κράτος διεκδικεί εκτάσεις σε περιοχές σε όλη την Ελλάδα που κάποτε – ακόμη και 100 χρόνια πριν – ήταν χαρακτηρισμένες ως δασικές και σε πολλές περιπτώσεις θέτει ακόμη θέμα τίτλων και χρησικτησίας. Πρόκειται όμως και για περιοχές που εντάχθηκαν κανονικά στο σχέδιο πόλης, κτίσθηκαν νόμιμα, πλην όμως έχουν χάσει μόνο τον δασικό και όχι τον δημόσιο χαρακτήρα τους.

19.000 ειδοποιητήρια

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με πηγές από την Περιφερειακή Διεύθυνση Δημόσιας Περιουσίας Αττικής, αναφέρει το δημοσίευμα, έχουν σταλεί γύρω στα 19.000 ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες ακινήτων στο Γαλάτσι, στην Αγ. Βαρβάρα, στη Νέα Ιωνία, στο Ηράκλειο, στο Περιστέρι και στο Χαϊδάρι.
Αν και το ζήτημα που έχει προκύψει μπορούσε πριν ακόμη ανακύψει να διευθετηθεί με νομοθετική ρύθμιση, όπως έχουν ζητήσει οι αρμόδιες υπηρεσίες, εντούτοις εξακολουθεί να υφίσταται, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την αγωνία και την ταλαιπωρία των ιδιοκτητών, ενώ δημιουργείται πρόβλημα – από τις ενστάσεις που υποβάλλονται – στη διαδικασία κτηματογράφησης.
Όμως και η πρόταση για νομοθετική ρύθμιση συναντά σοβαρές δυσκολίες, αφού όποιος την κάνει κινδυνεύει να κατηγορηθεί για απιστία, καθώς κατά μία ισχυρή ερμηνεία θα απεμπολούσε δικαιώματα του Δημοσίου.

About kymaeditor

Check Also

Λήγει 26/7 η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων – Λογιστές και φοροτεχνικοί πιέζουν για παράταση

Σε πέντε μέρες εκπνέει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, αλλά λογιστές και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *