Στον Κορυδαλλό για 3η φορά οι αγώνες Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics

Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι αγώνες του νομού Αττικής στο πλαίσιο του θεσμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Καλαθοσφαίρισης Special Olympics, που φιλοξένησε ο Κορυδαλλός με τη συμμετοχή αθλητών και αθλητριών των Special Olympics και μαθητών γυμνασίων και λυκείων της πόλης.
Τους φιλοξενούμενους αθλητές και μαθητές, τους εκπροσώπους των Special Olympics Ελλάδος, καθώς και τους γονείς που παρευρέθηκαν στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο «Θεόδωρος Πούτος» καλωσόρισε εκ μέρους του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη, Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Παύλος Γερακάρης.

Ο κ. Γερακάρης τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι ο Δήμος και ο Δήμαρχος αισθάνονται μεγάλη χαρά για την πραγματοποίηση αυτής της πολύ σημαντικής εκδήλωσης, η οποία διεξάγεται για 3η φορά στον Κορυδαλλό. «Πρόκειται για μια αθλητική γιορτή με διεθνείς προεκτάσεις, την οποία ο Δήμος Κορυδαλλού έχει εντάξει στο ευρύτερο αθλητικό του πρόγραμμα, αναγνωρίζοντας την αξία που έχει η συνύπαρξης της μαθητιώσας νεολαίας της πόλης με τα παιδιά και τα στελέχη των Special Olympics. Μοιραζόμαστε αυτή τη χαρά με τα παιδιά και τους γονείς τους και ευχόμαστε να έχει πάντα επιτυχία αυτή η αθλητικοκοινωνική πρωτοβουλία».

Η Διευθύντρια των Special Olympics Άρτεμις Βασιλικοπούλου, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο και τον Δήμο που στηρίζουν πάντα τις προσπάθειες και εξέφρασε τη χαρά της γιατί ο κ. Γερακάρης, ένας άνθρωπος που έχει συνδέσει το όνομα του με τον χώρο του αθλητισμού, βρίσκεται στη διοίκηση του Δήμου.
Στους αγώνες συμμετείχαν οι μαθητές του 7ου Γυμνασίου και 4ου Λυκείου Κορυδαλλού, καθώς και αθλητές από τα προπονητικά προγράμματα των Special Olympics του Πειραιά και της Γκράβας με προπονητές τον Γιάννη Νικηφορίδη, την Αντιγόνη Τσόλη και τη Μαρία Μαγείρου.
Τη διοργάνωση παρακολούθησαν επίσης οι μαθητές του 1ου Ειδικού Σχολείου, ο Αντιπρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Μιχάλης Λώνας, η υπεύθυνη προγραμμάτων αγωγής υγείας της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Σμαρώ Γιαννίρη, η Διευθύντρια του 7ου Γυμνασίου Αγγελική Ιγγλέση, ο Πρόεδρος του ΑΓΣ Αίολος Κορυδαλλού Γιάννης Λουκάς, ενώ παρόντες ήταν εθελοντές διασώστες από τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό.

Η 11η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Καλαθοσφαίρισης πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, της FIBA EUROPE και της EUROLEAGUE, στον Νομό Αττικής, στη Β. Ελλάδα και τη Ρόδο, δημιουργώντας ευκαιρίες συμμετοχής , σε εκπαιδευτικές και αθλητικές δραστηριότητες, σε άτομα με διανοητική αναπηρία, ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας και ικανότητας.
Ο θεσμός της έχει καθιερωθεί από το 2004, ενώ μία εβδομάδα το χρόνο είναι αφιερωμένη στους αθλητές της Καλαθοσφαίρισης, ένα από τα πιο δημοφιλή αθλήματα των Special Olympics. Προσωπικότητες από όλη την Ευρώπη αναλαμβάνουν πρωτοβουλίες, ώστε να δώσουν ευκαιρίες σε άτομα με διανοητική αναπηρία να συμμετάσχουν σε αγώνες, που διοργανώνονται σε κάθε χώρα και να συνυπάρχουν με τα πρότυπα τους στους αγωνιστικούς χώρους .
Στόχος του θεσμού είναι:
• Η καθιέρωση αγώνων Καλαθοσφαίρισης 3Χ3 στα Special Olympics.
• Η προώθηση της κοινωνικής ένταξης μέσω των Unified Sports και φιλικών Αγώνων.
• Η μέγιστη συμμετοχή αθλητών με διανοητική αναπηρία όλων των επιπέδων ικανότητας .
• Η συμμετοχή νέων αθλητών Special Olympics.
• Η μεγαλύτερη προβολή των δραστηριοτήτων από τα ΜΜΕ.
• Η συμμετοχή επαγγελματιών και προσωπικοτήτων από το χώρο του Μπάσκετ.
• Η συμμετοχή σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Παγκόσμιας Ημέρας Ατόμων με Αναπηρία» (3 Δεκεμβρίου).

About kymaeditor

Check Also

Έφυγε από τη ζωή ο Γιάννης Ιωαννίδης

Φτωχότερο είναι από σήμερα (4/10) το ελληνικό μπάσκετ, καθώς άφησε την τελευταία πνοή του ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *