Στον «πάγο» οι επιστροφές χρημάτων από την εφορία λόγω μαύρης τρύπας στα έσοδα

Εκατοντάδες χιλιάδες ήταν οι Έλληνες, μισθωτοί και συνταξιούχοι που περίμεναν να πάρουν πίσω χρήματα από την εφορία, τα οποία δικαιούνται. Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς κηρύχθηκε «στάση πληρωμών» λόγω μαύρης τρύπας που έχει παρατηρηθεί στα έσοδα.

Ειδικότερα, λόγω της μαύρης τρύπας που έχει παρατηρηθεί στα έσοδα και η οποία αποτελεί ένα ατού στα χέρια της τρόικας έχει δοθεί ανεπίσημα εντολή να υπάρξει στάση πληρωμών σε ό,τι αφορά στις επιστροφές φόρου. Η εντολή δεν έχει δοθεί ξεκάθαρα, έχει συγκαλυφθεί πίσω από τους συμψηφισμούς.
Αυτή τη στιγμή οι εφορίες δεν κάνουν τίποτε άλλο από συμψηφισμούς, έχει δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς αν και όλα δείχνουν ότι αυτό είναι μόνο η μια όψη του νομίσματος, καθώς και οι συμψηφισμοί δεν ξεπερνούν το 20%, κάτι που ουσιαστικά οδηγεί στο συμπέρασμα ότι υπάρχει σκόπιμη καθυστέρηση.

Η επίσημη δικαιολογία είναι να ολοκληρωθούν πρώτα οι συμψηφισμοί ώστε όποιος επιθυμεί να υπαχθεί στη ρύθμιση των οφειλών του.
Δηλαδή επί της ουσίας δεν υπάρχει θέμα επιστροφής χρημάτων για όσους έχουν οφειλές.
Μαζί με τα ξερά όμως καίγονται και τα χλωρά καθώς έχουν παγώσει και οι επιστροφές σε μισθωτούς και συνταξιούχους που θα έπρεπε να έχουν πληρωθεί εδώ και μήνες, όμως η εντολή είναι σαφής. Δεν γίνονται πληρωμές, μόνο συμψηφισμοί.

Ενδεικτικό του τι συμβαίνει είναι και το γεγονός ότι οι επιστροφές τον περασμένο Σεπτέμβριο ήταν 423 εκατομμύρια ευρώ και… ξαφνικά μειώθηκαν στα 244 εκατομμύρια ευρώ αν και ουσιαστικά οι εκκαθάριση του φόρου είχε ολοκληρωθεί επί της ουσίας για όλους.
Έτσι όλα δείχνουν ότι με τρικ επιχειρείται να κλείσει η τρύπα του 1,2 δισ. ευρώ στα έσοδα, αν και το ποσό είναι πολύ μεγάλο καθώς και οι συμψηφισμοί προχωρούν με πολύ αργούς ρυθμούς ενώ το μεγαλύτερο μέρος τους φαίνεται πως αφορά σε ασφαλιστικές εισφορές με αποτέλεσμα τα χρήματα να καταλήγουν σε… άλλο κωδικό.

About kymaeditor

Check Also

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο Κ. Σκρέκας από τους αρτοποιούς

Σταθερές τιμές στο ψωμί ζήτησε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, κατά τη διάρκεια της σημερινής …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *