Στον Πειραιά οι προβολείς της Ναυτιλίας με την “Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας”

Με μεγάλη επιτυχία και την μαζική συμμετοχή φορέων της πόλης, πραγματοποιήθηκε η Συνέντευξη Τύπου-Παρουσίαση για την «Ευρωπαϊκή Ημέρα Θάλασσας 2015», στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού κ. Θοδωρής Δρίτσας, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γιώργος Γαβρίλης, ο οποίος εκπροσώπησε την Περιφερειάρχη Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα κ. Πάνος Καρβούνης και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά κ. Γιώργος Ανωμερίτης.

“Η διοργάνωση της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας 2015 είναι μια μοναδική ευκαιρία προβολής των δυνατοτήτων και της δυναμικής του Πειραιά” , δήλωσε ο δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης. Για το λιμάνι, τη ναυτιλία, τον πολιτισμό, τη συνολική «ταυτότητα» του σύγχρονου Πειραιά, τον τουρισμό. Είναι όμως και μια διοργάνωση που αφορά και στη χώρα συνολικά, καθώς έχει διεθνή απήχηση, με τη συμμετοχή των σημαντικότερων φορέων της ναυτιλίας και όσων χαράσσουν τη θαλάσσια πολιτική στην Ευρώπη. Η θάλασσα, το λιμάνι, η ναυτιλία, αποτελούν για εμάς πυλώνες του αναπτυξιακού σχεδιασμού της πόλης. Προχωράμε με σταθερά βήματα για να γίνει ο Πειραιάς σε βάθος πενταετίας διεθνές ναυτιλιακό κέντρο και να δημιουργηθούν νέες, βιώσιμες θέσεις εργασίας στην πόλη μας. Τα θέματα αυτά θα συζητηθούν εκτενώς στις 28 και 29 Μαΐου στο συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ημέρας Θάλασσας.

Ο κ. Θ. Δρίτσας διαβεβαίωσε ότι “Το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού υποστηρίζει, συντονίζει, συμμετέχει σε αυτές τις εκδηλώσεις και βέβαια τις συνδέει με τα ανοιχτά ζητήματα που σχετίζονται με τη ναυτιλία, τα λιμάνια, τις υποδομές, και με την έμφαση στα ζητήματα της απασχόλησης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας”.

Πέρα και πάνω βέβαια από τη συγκεκριμένη εκδήλωση ο Πειραιάς πρέπει να επαναφέρει καθιερωμένες ετήσιες διοργανώσεις που αφορούν τη θάλασσα , όπως είναι τα Ποσειδώνια τις οποίες απώλεσε θεαματικά και αδιαμαρτύρητα τα τελευταία χρόνια και φυσικά να δώσει κίνητρα για να προσελκύσει τις ναυτιλιακές εταιρείες που επίσης έχασε θριαμβευτικά υπό το βλέμμα των Δημοτικών Αρχών της τελευταίας τριανταετίας.

About kymaeditor

Check Also

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων επισκέψιμη αύριο για το κοινό

Η Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ανοίγει τις πύλες της για τις Ημέρες Θάλασσας 2024. Οι ωριαίες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *