Στον Πειραιά το κέντρο υποβοήθησης μεταναστών.

Στην Αθήνα φτάνουν σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Φρανς Τίμερμανς και ο Έλληνας επίτροπος αρμόδιος για τη μεταναστευτική πολιτική Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα θα βρεθεί στο επίκεντρο των επαφών που θα έχουν οι Τίμερμανς και Αβραμόπουλος με αρμόδιους υπουργούς της ελληνικής κυβέρνησης.

Όπως επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων η αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οι δύο αξιωματούχοι, οι οποίοι θα συνοδεύονται από εκπροσώπους της FRONTEX, της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Υποστήριξης Ασύλου και της EUROPOL, θα πραγματοποιήσουν συνάντηση με τους Έλληνες αρμόδιους υπουργούς σήμερα το βράδυ  στον Πειραιά, προκειμένου να δημιουργηθεί στην πόλη ένα κέντρο υποβοήθησης, με τη συμμετοχή ευρωπαϊκών ομάδων, για την επιτάχυνση της καταγραφής των εισερχομένων στη χώρα, της παροχής ασύλου και του συντονισμού της επιστροφής στη χώρα τους, των παράτυπων μεταναστών. Είναι δεδομένο άλλωστε ότι ο Πειραιάς έχει πάρει όλο το βάρος της μετακίνησης των μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα.

Την Παρασκευή οι δυο επίτροποι θα μεταβούν στην Κω, όπου το μεσημέρι θα δώσουν συνέντευξη Τύπου.

About kymaeditor

Check Also

Πειραιάς: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο πλαίσιο διεξαγωγής Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας

Λόγω των εκδηλώσεων κατά την παράδοση – παραλαβή της Ολυμπιακής Φλόγας στο πλαίσιο των XXXIII …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *