Στον Πειραιά η διεξαγωγή του 12ου συνεδρίου ESPO

Σε δείπνο που παρέθεσε η Διοίκηση του ΟΛΠ Α.Ε. στον Πειραιά προς τιμήν της Γραμματέως του Οργανισμού Λιμένων Ευρώπης (ESPO) κα Isabelle Ryckbost οριστικοποιήθηκε και ανακοινώθηκε το αναλυτικό πρόγραμμα του Συνεδρίου και της Γενικής Συνέλευσης της ESPO στον Πειραιά στις 21 και 22 Μαΐου 2015.
Στο Συνέδριο, στο οποίο θα λάβουν μέρος όλα τα ευρωπαϊκά λιμάνια, θα παραστούν η Επίτροπος της Ε.Ε. για τις Μεταφορές κα Violeta Bulc, ο Εισηγητής του νέου Ευρωπαϊκού Κανονισμού για τη λιμενική αγορά Ευρωβουλευτής κ. Knut Fleckenstein, εκπρόσωποι του ΟΗΕ, των διεθνών Οργανισμών Ναυτιλίας και συνδικάτων λιμένων κ.α. Τις εργασίες του Συνεδρίου θα ανοίξουν με ομιλίες τους, ο Πρόεδρος της ESPO κ. Santiago Garcia – Mila και ο Πρόεδρος του ΟΛΠ Α.Ε. κ. Γιώργος Ανωμερίτης, ενώ εκπρόσωπος της ελληνικής κυβέρνησης θα καλωσορίσει εκ μέρους του Πρωθυπουργού και της χώρας τους Συνέδρους.

Κύριο θέμα του Συνεδρίου επελέγη το “No ports, no energy. No energy, no ports”, με στόχο, όπως προκύπτει από την επίσημη ιστοσελίδα της ΕSPO για το Συνέδριο, τη στρατηγική θέση των λιμανιών στην παροχή ενέργειας σε όλους τους τομείς της οικονομίας στις χώρες της Ε.Ε.
Ως επόμενο λιμάνι, το οποίο θα φιλοξενήσει τη Γ.Σ. και το Συνέδριο της ESPO 2016, επελέγη το Λιμάνι του Δουβλίνου, στον Δ/ντα Σύμβουλο του οποίου κ. Eamonn O’ Reilly θα παραδώσει τη σκυτάλη της συνέχειας το Λιμάνι του Πειραιά.

About kymaeditor

Check Also

Εκδήλωση βράβευσης Στελεχών του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής εκδήλωση στην οποία τιμήθηκαν οι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *