Παράταση ενός χρόνου για την δημοπρασία του έργου του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας

Τέλος καλό όλα καλά για τον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας, αφού τελικά ψηφίστηκε με σημαντική καθυστέρηση η τροπολογία από τη πλειοψηφία της Βουλής, όπου δίνεται παράταση ενός έτους, δηλαδή μέχρι 31-12-2015, ημερομηνία κατά την οποία πρέπει να έχουν υποβληθεί οι φάκελοι προσφορών της σχετικής δημοπρασίας του έργου του αγωγού, με την εγκεκριμένη γι’ αυτό μέθοδο μελέτης – κατασκευής.

Tι δήλωσε ο Δ. Καρύδης

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης και πρώην Βουλευτής Α Πειραιά και Νήσων , έκανε για το θέμα την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελευταίο εμπόδιο, αλλά και η τελευταία δικαιολογία για τη κατασκευή του μοναδικού έργου του υποθαλάσσιου αγωγού της Αίγινας, δεν υπάρχει πια.
Η άμεση ανταπόκριση του υπουργού ΥΠΟΜΕΔΙ Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στο ιστορικό αίτημα όλων των Αιγινητών παραμέρισε και το τελευταίο εμπόδιο – δικαιολογία.

Η Βουλή υπερψηφίζοντας την τροπολογία του υπουργού με την οποία δίνεται ο αναγκαίος χρόνος για την δημοπράτηση του έργου, έδειξε τη βούληση και την ευαισθησία της.

Η πλειοψηφία των Βουλευτών στήριξε στην πράξη την ανάγκη οριστικής επίλυσης του προβλήματος ύδρευσης στην πρώτη πρωτεύουσα του Ελληνικού κράτους, διασφαλίζοντας τη μόνιμη σύνδεση με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ – μέσω της κατασκευής του υποθαλάσσιου αγωγού – και την παροχή υψηλής ποιότητας και επάρκειας νερού, ψηφίζοντας την τροπολογία.

Ωστόσο, την ίδια ευαισθησία δεν έδειξαν όλοι στην κρίσιμη αυτή συζήτηση στη βουλή: Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κινήθηκαν στο γνωστό πλαίσιο των μικροκομματικών σκοπιμοτήτων, ψηφίζοντας όχι ή παρών. Ιδιαίτερα ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ αρνητικός και ο εισηγητής του κ. Πετράκος έκανε λόγο για… φωτογραφικές διατάξεις και εξυπηρέτηση συμφερόντων! Παρά το οτι πέρσι το καλοκαίρι ο βουλευτής Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας ζητούσε από την Περιφέρεια Αττικής… επίσπευση των διαδικασιών και γρήγορη εκτέλεση του έργου !

Αυτά πρέπει να τα γνωρίζει ο λαός της Αίγινας, για να κρίνει ποιος δουλεύει για αυτόν και είναι δίπλα του στην επίλυσή των προβλημάτων και ποιος… «τον δουλεύει»! Οι μάσκες έπεσαν.

Και τώρα είναι η ώρα της κυρίας Δούρου:

Θα προχωρήσει χωρίς χρονοτριβή ένα έργο που παρέλαβε πανέτοιμο, ένα έργο ζωής για την Αίγινα;

Θα υπογράψει άμεσα την προγραμματική σύμβαση με το Δήμο Αίγινας που βρήκε έτοιμη από τον Γιάννη Σγουρό και τον Δημήτρη Κατσικάρη ;

Θα τρέξει άμεσα τις διαδικασίες χρηματοδότησης και δημοπράτησης;

Έχει τη βούληση ή θα ακολουθήσει τη νέα κομματική γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, όπως την είδαμε στη Βουλή, παραπέμποντας το μεγάλο αυτό έργο στις καλένδες;

Τα ψέματα με τον υποθαλάσσιο αγωγό Αίγινας τελείωσαν για όλους και κυρίως για τη νέα Περιφερειακή Αρχή Αττικής:

Ή θα προχωρήσει το έργο και η Αίγινα θα περάσει σε μια νέα εποχή

About kymaeditor

Check Also

Αίγινα: Προσπάθησαν να φύγουν με το πλοίο μετά από κλοπή από οικία

Στο πλαίσιο διερεύνησης υπόθεσης διάρρηξης και κλοπής από οικία που διαπράχθηκε, απογευματινές ώρες της 10-7-2024, …