Στο εδώλιο 64 άτομα για την υπόθεση Siemens.


Μετά από σχεδόν 10 χρόνια, οι δικαστές του εφετείου δείχνουν εδώλιο, που καταλήγει στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, για 64 κατηγορούμενους προκειμένου να δικαστούν για τα μαύρα ταμεία της Siemens.

Η κατηγορία που τους φέρνει αντιμέτωπους με τη δικαιοσύνη αφορά στη σύμβαση 8002, που αφορούσε την ψηφιακοποίηση του ΟΤΕ.

Μεταξύ άλλων, στο εδώλιο παραπέμπονται οι Μιχάλης Χριστοφοράκος, Χρήστος Καραβέλας, Ηλίας Γεωργίου, Πρόδρομος Μαυρίδης, Θόδωρος Τσουκάτος, 13 Γερμανοί, πρώην στελέχη της μητρικής εταιρίας, καθώς και πρώην διευθυντικά στελέχη του ΟΤΕ.

Οι πράξεις που τους αποδίδονται, κατά περίπτωση, είναι: ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, ενεργητική και παθητική δωροδοκία, καθώς και συνεργεία στις πράξεις αυτές.

Με το ίδιο βούλευμα, απαλλάσσονται από την κατηγορία της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης 80 κατηγορούμενοι καθώς και κάποιοι εξ αυτών για επιμέρους πράξεις λόγω παραγραφής.

Aπ’όλες τις κατηγορίες απαλλάσσονται τα παιδιά του έως σήμερα καταζητούμενου Χρήστου Καραβέλα.

Με το βούλευμα τέλος, διατηρούνται τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος των Μιχάλη Χριστοφοράκου , Χρήστου Καραβέλα και του τραπεζίτη Ζαν-Κλοντ Οσβαλντ.

About kymaeditor

Check Also

Μητσοτάκης: Εθνική επιταγή η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

«Η επέκταση του φράχτη θα γίνει ακόμα και με εθνικούς πόρους σε πείσμα όσων αντιδρούν. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *