Στο Λιμάνι της Κάσου προσέκρουσε το ‘Βιντσέντζος Κορνάρος’

Στον προβλήτα του Λιμανιού της Κάσου προσέκρουσε λίγο μετά τις 10 το βράδυ, το οχηματαγωγό πλοίο “Βιτσέντζος Κορνάρος” εξαιτίας των άσχημων καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Σύμφωνα με αρμόδιους του Λιμενικού Σώματος, η κατάσταση είναι ελεγχόμενη και δεν υπάρχει πρόβλημα με την ασφάλεια των επιβατών ή του σκάφους.

Εξαιτίας της αυξημένης έντασης των ανέμων που επικρατούσε, το πλοίο παρασύρθηκε και χτύπησε στον προβλήτα και στη συνέχεια στον κυματοθραύστη του λιμανιού σε μικρή απόσταση από την ακτή.

Το πλοίο εκτελούσε το δρομολόγιο Πειραιάς – Μήλος – Θήρα -Ανάφη – Σητεία- Κάσο – Κάρπαθο – Διαφάνι – Χάλκη – Ρόδο και επιστροφή. Ξεκίνησε στις 7 το βράδυ από την Σητεία, επρόκειτο να καταπλεύσει στο λιμάνι της Κάσου, λίγο μετά τις 10 το βράδυ.Στο οχηματαγωγό – επιβατηγό σκάφος επιβαίνουν 227 άτομα τα οποία βέβαια αγωνιούν και ταλαιπωρούνται εδώ και πολλές ώρες.

Μετά την πρόσκρουση στον προβλήτα, ο πλοίαρχος απομακρύνθηκε από το σημείο (σε μικρή απόσταση από το λιμάνι) ενώ το τοπικό λιμεναρχείο έδωσε εντολή σε αλιευτικά που βρίσκονταν στην περιοχή να το προσεγγίσουν για το ενδεχόμενο παροχής βοήθειας.

Η προσπάθεια ασφαλούς πρόσδεσης στο λιμάνι της Κάσου αναμένεται να επιτραπεί εφόσον κοπάσουν οι άνεμοι και καταφέρει να απεγκλωβιστεί από το σημείο.

Για το θέμα ενημερώθηκε άμεσα, ο περιφερειακός Λιμενάρχης κ. Γιάννης Αργυρίου καθώς επίσης και το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στις 11 παρά 10 έσβησαν για δύο περίπου λεπτά, τα φώτα του πλοίου, σύμφωνα με πληροφορίες, ενώ ήδη ο θάλαμος επιχειρήσεων του ΥΕΝ έχει δώσει εντολή να σπεύσει στην περιοχή ειδικό ρυμουκλό σκάφος.

Η κατάσταση πάντως μέχρι αυτή την ώρα σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς του Λιμενικού Σώματος, είναι ελεγχόμενη.

Με το πρώτο φώς της ημέρας και καιρού επιτρέποντος θα γίνει και η προσπάθεια να μεταφερθούν όλοι οι επιβάτες στο νησί της Κάσου, έτσι ώστε να γίνει επιθεώρηση του σκάφους.

 

About kymaeditor

Check Also

35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου στον Πειραιά

Tην Κυριακή 2 Απριλίου 2023, θα διεξαχθεί ο  35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *