Στο λιμάνι του Πειραιά αφίχθησαν οι 108 μετανάστες της Γαύδου

Στην Αθήνα βρίσκονται από το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα οι 108 μετανάστες και τα 40 παιδιά συνεχίζοντας την οδύσσεια που τους οδήγησε από τις χώρες τους αρχικά στις ακτές της Γαύδου και στη συνέχεια στα Χανιά.

Με το πλοίο της ΑΝΕΚ ταξίδεψαν το βράδυ της Κυρια΄κής στον Πειραιά οι καταγόμενοι από το Σουδάν, τη Σομαλία, την Αίγυπτο, την Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία ,108 στο σύνολο τους, μετανάστες αλλά και τα 40 ασυνόδευτα παιδάκια, που συγκλόνισαν, λίγο πριν την Ανάσταση του Κυρίου, με το δικό τους Γολγοθά, το πανελλήνιο.

Οι ενήλικοι μετανάστες φθάνοντας στην Αθήνα αφέθηκαν ελεύθεροι ενώ τα παιδιά μεταφέρθηκαν σε κέντρο φιλοξενίας ανήλικων μεταναστών.

Οι έξι δουλέμποροι που εντοπίστηκαν από τις Αρχές, όταν η νέα καραβιά με τους μετανάστες κατέληξε στη Γαύδο, θα οδηγηθούν την Τρίτη  στις 11 το πρωί στον Ανακριτή, μετά την προθεσμία που πήραν, για να ετοιμάσουν τις απολογίες τους

Να σημειώσουμε πως οι ταλαιπωρημένοι μετανάστες πέρασαν το Πάσχα στα Χανιά, στο χώρο του Κολυμβητηρίου, όπου και φιλοξενήθηκαν προσωρινά, μετά τη μετακίνηση τους από τη Γαύδο.

Η Ιερά Μητρόπολη Κυδωνία , ο Δήμος, ο Ερυθρός Σταυρός, καθώς και οι υπόλοιπες δημόσιες αρχές της περιοχής φρόντισαν για τη σίτιση και την υγιεινή τους μέχρι να προωθηθούν στην Αθήνα με το δράμα τους όμως να μην σταματά εκεί καθώς ο τελικός προορισμός τους δεν ήταν η Ελλάδα και η καλύτερη τύχη, στην οποία ήλπιζαν και χρυσοπλήρωσαν για να την εξασφαλίσουν, δεν ήταν το να καταλήξουν ναυαγοί σε μια χώρα που μαστίζεται από την οικονομική κρίση.

Πηγή: ekriti.gr

About kymaeditor

Check Also

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Στηρίζει την αυριανή απεργία των Σωματείων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης

Ακόμη μια φορά αποδεικνύεται με τον πιο τραγικό τρόπο πως δεν ήταν η κακιά η …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *