Το λιμάνι του Πειραιά επισκέπτεται η ναυτική δύναμη άμεσης αντίδρασης SNMG-2 του ΝΑΤΟ

Στο λιμάνι του Πειραιά έρχεται στις 26 Νοεμβρίου -θα παραμείνει έως τις 30 Νοερμβρίου-η  Ναυτική Δύναμη Αμέσου Αντιδράσεως του ΝΑΤΟ (Standing NATO Maritime Group-2/SNMG-2) , στο πλαίσιο της επιχειρησιακής αναπτύξεώς της στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. 

Η δύναμη αυτή, που αποτελείται από δύο Ομάδες, μία από τις οποίες θα επισκεφτεί τον Πειραιά, και ισάριθμες Ομάδες Ναρκοπολέμου, αποτελείται από το αμερικάνικο πυραυλοφόρο αντιτορπιλλικό USS “Leyte Gulf” (κλάσεως “Ticonderoga”), την ισπανική φρεγάτα ESPS “Almirante Juan de Borbon” και την καναδική φρεγάτα HMCS “Toronto”.

Η SNMG-2 τελεί υπό τη διοίκηση του Αμερικανού Υποναύαρχου Brad Williamson USΝ, ενώ ο Αρχιεπιστολέας της Δυνάμεως (COS), είναι ο Έλληνας Πλοίαρχος Δημήτρης Νικολαϊδης ΠΝ.

About kymaeditor

Check Also

Φωτιά σε πλωτή δεξαμενή στα Ναυπηγεία Περάματος

Φωτιά εκδηλώθηκε νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου σε πλωτή δεξαμενή στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *