Στο Μνημείο της Μάντρας του Μπλόκου παρουσιάστηκαν οι εκδόσεις Μνήμης και Τιμής των ΕΛΤΑ.

Στο Μνημείο της Μάντρας του Μπλόκου, σε εκδήλωση που διοργανώθηκε από το Δήμο Νίκαιας ? Αγ. Ιωάννη Ρέντη παρουσιάστηκαν οι εκδόσεις Μνήμης κα Τιμής των Ελληνικών Ταχυδρομείων για τους Εκτελεσμένους του Μπλόκου της Κοκκινιάς.

Η Πρόεδρος του ΔΣ των ΕΛΤΑ κα Ευφροσύνη Σταυράκη, παρουσίασε το πρώτο γραμματόσημο που εκδόθηκε στη μνήμη τους και όλες τις εκδόσεις Μνήμης και Τιμής τονίζοντας μεταξύ άλλων :

«Η Μάχη και το Μπλόκο της Κοκκινιάς είναι δυο καίριες σελίδες της ελληνικής ιστορίας που γράφτηκαν εδώ που βρισκόμαστε αυτή τη στιγμή, ελεύθεροι και υπερήφανοι. Ό,τι κι αν κάνουν οι μεταγενέστερες γενιές, ποτέ δεν θα μπορέσουν να αποδώσουν την έκταση της τραγωδίας, το στυγερό έγκλημα και την αποτρόπαια πράξη που εκτυλίχθηκε στο Μπλόκο της Κοκκινιάς. Με ιδιαίτερη συγκίνηση, βρίσκομαι σήμερα εδώ, εκπροσωπώντας τα Ελληνικά Ταχυδρομεία, που τιμούν τους Εκτελεσμένους του Μπλόκου της Κοκκινιάς και κυκλοφορούν το πρώτο γραμματόσημο που εκδίδεται στη μνήμη τους. Με Το Φύλλο Γραμματοσήμου, τους Ειδικούς Αναμνηστικούς Φακέλους και το Λεύκωμα που εκδίδονται σήμερα, τα Ελληνικά Ταχυδρομεία αποτίουν φόρο τιμής στους Πατριώτες του Μπλόκου της Κοκκινιάς, στο πλαίσιο των 40ήμερων εκδηλώσεων Τιμής και Μνήμης του Δήμου Νίκαιας ? Αγ. Ιωάννη Ρέντη. Με την αναμνηστική σφραγίδα που χρησιμοποιήθηκε στο Ταχυδρομικό Κατάστημα της Νίκαιας, τα Ελληνικά ταχυδρομεία επισφράγισαν και παρέδωσαν στην ιστορία τη φετινή επέτειο του Μπλόκου της Κοκκινιάς».

Ο κ. Παναγιώτης Σκούτας, Διευθυντής Γραφείου του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης κ. Νίκου Παππά, χαιρέτησε την εκδήλωση και την έκδοση του γραμματοσήμου και αναρωτήθηκε στην ομιλία του «αν έχει κάποιος το δικαίωμα να μην γνωρίζει το ιστορικό του Μπλόκου της Κοκκινιάς; Έχει το δικαίωμα να μην ξέρει το χρονικό της στυγερής δολοφονίας των πατριωτών της 17ης Αυγούστου του 1944. Οτι έγινε εδώ είναι κληρονομιά, είπε.Είναι ευθύνη και καθήκον»

Παρόντες στην εκδήλωση ήταν ο κ. Πάνος Ρήγας, Γεν. Γραμματέας ΣΥΡΙΖΑ ο Δήμαρχος Νίκαιας -Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης και ο κ. Τρύφωνας Αλεξιάδης πρώην Αναπλ. Υπουργός Οικονομικών.-

About kymaeditor

Check Also

Απεβίωσε ο συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός

Σε ηλικία 89 ετών άφησε την τελευταία του πνοή, σήμερα Πέμπτη (30/11), ο βραβευμένος Έλληνας συγγραφέας Βασίλης Βασιλικός. Ο Βασίλης …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *