Στο ΠΕΠ Αττικής εντάσσεται το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο στον Πειραιά

Δύο σημαντικά έργα στον τομέα των κοινωνικών υποδομών,  το Χατζηκυριάκειο Ορφανοτροφείο στον Πειραιά με προϋπολογισμό 17,2 εκ. ευρώ και το Κέντρο Κοινωνικής Φροντίδας «ΕΣΤΙΑ» στο Πικέρμι με προϋπολογισμό 1,35 εκ. ευρώ,  εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Αττικής, με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής Γιάννη Σγουρού.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη πράξη αφορά στην αποκατάσταση και τον εκσυγχρονισμό λειτουργίας κεντρικού κτιρίου του ορφανοτροφείου Θηλέων Ι. και Μ. Χατζηκυριακού (Χατζηκυριάκειου Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας), όπου θα τελεστούν αρχιτεκτονικές και ηλεκτρομηχανολογικές εργασίες, καθώς επίσης εργασίες ενίσχυσης της φέρουσας τοιχοποιίας. Το έργο ανέρχεται στα 17,2 εκ. Ευρώ.

Παράλληλα, η δεύτερη πράξη αφορά στην ανέγερση νέας διώροφης οικοδομής του Κέντρου Κοινωνικής Φροντίδας  ατόμων με νοητική υστέρηση «ΕΣΤΙΑ».  Αποτελείται από υπόγειο, δώμα και στέγη, προϋπολογισμού 1,35 εκ. Ευρώ, που θα λειτουργήσει ως στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόμων με αναπηρία που χαρακτηρίζονται από νοητική υστέρηση. Το έργο θα πραγματοποιηθεί στη διεύθυνση Γ. Καραϊσκάκη και Ξανθίππου, στο Δήμο Πικερμίου-Ραφήνας, εντός του οικισμού Πικερμίου.

Η ένταξη των δύο πράξεων θα συμπεριληφθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «02-Αειφόρος Ανάπτυξη και Βελτίωση της Ποιότητας Ζωής» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Αττική» 2007-2013.

Τα δύο έργα συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

«Στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στα προβλήματά τους»   

Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός δήλωσε:«Δύο ακόμη σημαντικές εντάξεις πράξεων στο ΠΕΠ Αττικής είναι γεγονός. Αυτά τα δύο σημαντικά έργα θα βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο  ευαίσθητων κοινωνικά ομάδων του πληθυσμού. Τα λεφτά του ΕΣΠΑ αξιοποιούνται πάντα με γνώμονα τις ανάγκες των πολιτών και πάντα κατανέμονται ισόρροπα σύμφωνα με τις προτεραιότητες της κοινωνίας σε συνεργασία με τους Δήμους. Με σύνεση και  χρηστή διαχείριση εξακολουθούμε να πράττουμε το καθήκον μας, που δεν είναι άλλο από το να στεκόμαστε δίπλα στους πολίτες και στα προβλήματά τους» .

 

About kymaeditor

Check Also

Πτώση οχήματος στη θάλασσα στη Σαλαμίνα

Τις μεσημβρινές ώρες σήμερα, η Λιμενική Αρχή της Σαλαμίνας ενημερώθηκε για την ύπαρξη Ι.Χ.Ε. οχήματος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *