Στο πλευρό της Τρίτης Ηλικίας ο δήμος Πειραιά- Συνταγογράφηση φαρμάκων στα ΚΑΠΗ

Eκδήλωση για τα μέλη των Κέντρων Αγάπης και Αλληλεγγύης πραγματοποιήθηκε  στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας με αφορμή τον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας. Δυναμικό παρών έδωσε ο κόσμος έδωσε στην εκδήλωση που διοργάνωσε ο δήμος Πειραιά, ο οποίος προωθεί συνταγογράφηση στα ΚΑΠΗ. Την  υποστήριξη της εκδήλωσης είχε η  ΠΑΕ Ολυμπιακός. 

Στην αρχή της εκδήλωσης πραγματοποίησαν ομιλίες ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, ο Πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικός σύμβουλος Πειραιά κ. Βαγγέλης Μαρινάκης και ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης.

Τι είπε ο Μώραλης

Ο κ. Μώραλης στην ομιλία του έκανε λόγο για «οικονομικά χάλια του Δήμου» λέγοντας, χαρακτηριστικά ότι «είχα πει προεκλογικά ότι με τα οικονομικά χάλια που έχει ο Δήμος Πειραιά, τα οποία παραλάβαμε και είναι σε χειρότερη κατάσταση από αυτό που περιμέναμε, θα απευθυνθούμε για να κάνουμε πράξη όσα υποσχεθήκαμε, σε ιδιώτες,   σε ανθρώπους που αγαπούν τον Πειραιά, σε Πειραιώτες οι οποίοι θα συνδράμουν και εκείνοι με την οικονομική ευχέρεια που έχουν ώστε να κάνουμε πράγματα».

Έτσι, όπως είπε ο κ. Μώραλης η γιορτή έγινε με την στήριξη του προέδρου της ΠΑΕ Ολυμπιακός και δημοτικού συμβούλου Βαγγέλη Μαρινάκη για να ανακοινώσει ότι ο ίδιος συνέδραμε για να υπάρχουν ηλεκτρονικοί υπολογιστές στα Κέντρα Αλληλεγγύης (τα πρώην ΚΑΠΗ) «και να μπορούν να συνταγογραφούνται τα φάρμακα εντός των κέντρων, στο να μπορείτε να έχετε τα απαραίτητα και να λειτουργούν τα Κέντρα Αγάπης αξιοπρεπώς».

“Τακτικές εκδρομές για τα Κέντρα Αγάπης”

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε ακόμα ότι «θα ανταποκριθούμε και στο διαχρονικό και πάγιο αίτημα σας να γίνονται τακτικές εκδρομές για τα Κέντρα Αγάπης».

«Είναι μέρα χαράς για εσάς μια εκδρομή το μήνα, ξέρω ότι έχουν μειωθεί αρκετά οι εκδρομές σε σχέση με το παρελθόν, σκοπός είναι να τις επαναφέρουμε στον αριθμό που θα είστε ικανοποιημένοι και θα χαίρεστε με αυτές τις εκδρομές», επεσήμανε ο δήμαρχος.

Μαρινάκης: Θα πράξουμε όλα αυτά που είχαμε πει στις εκλογές

Ακολούθως ο κ. Μαρινάκης σε σύντομο χαιρετισμό του εξέφρασε την χαρά του για την κατάμεστη από κόσμο αίθουσα και επεσήμανε πως «ο,τι είχαμε πει προεκλογικά θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο να το πραγματοποιήσουμε». «Όλοι εσείς έχετε προσφέρει πάρα πολλά στον Πειραιά όλα αυτά τα χρόνια και πρέπει η δημοτική Αρχή να κάνει ό,τι μπορεί για εσάς τα χρόνια που έρχονται. Θα πράξουμε όλα αυτά που είχαμε πει στις εκλογές», υπογράμμισε ο ίδιος.

Δηλώσεις Αγραπίδη 

Τέλος, στον χαιρετισμό του ο πρώην δήμαρχος Πειραιά και νυν Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών Χρήστος Αγραπίδης, αφού επεσήμανε ότι  «το κοινωνικό κομμάτι ο Γιάννης Μώραλης το έχει σε πρώτη προτεραιότητα» υπογράμμισε τα εξής:

«Προεκλογικά λέγαμε αναβάθμιση και των 11 Κέντρων Αγάπης, με νέες τεχνολογίες, νέες ψυχαγωγικές δράσεις. Δεν έχουν κλείσει δύο μήνες θητείας και έρχονται  ηλεκτρονικοί υπολογιστές και εκτυπωτές στα Κέντρα Αγάπης για να μπορούν οι γιατροί να συνταγογραφούν και να σας  βοηθούν».

About kymaeditor

Check Also

Ζάκυνθος: Νεκρός αγρότης που καταπλακώθηκε από τρακτέρ

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας αγρότης 53 ετών, ο οποίος έκανε εργασίες σε κτήμα με ελιές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *