Στο πλευρό των οικονομικά αδύναμων ομάδων στο Πέραμα η Περιφέρεια Αττικής

Στο πλευρό των ευπαθών κοινωνικά και οικονομικά αδύναμων ομάδων στο Πέραμα στέκεται η Περιφέρεια Αττικής με τη υλοποίηση του έργου «Δράσεις Κοινωνικής Πολιτικής στην περιοχή του Δήμου», προϋπολογισμού 320.000 ευρώ, όπως ενέκρινε ομόφωνα το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής.

Το Πρόγραμμα έχει ως στόχο να δημιουργηθούν οι απαραίτητες κοινωνικές δομές, που αυτή τη στιγμή απουσιάζουν από το Πέραμα, ώστε να αναπτυχθεί ένα «δίχτυ» κοινωνικής προστασίας για τις ευάλωτες κοινωνικά και οικονομικά ομάδες του πληθυσμού.

Σημειώνεται ότι η παρατεταμένη ανεργία στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη του Περάματος υπερβαίνει το 50% και έχει ως αποτέλεσμα εκατοντάδες οικογένειες να στερούνται ακόμη και τα στοιχειώδη. Περισσότερο δοκιμαζόμενα είναι τα παιδιά, με τον υποσιτισμό να αγγίζει σε αυτά το 40%-50%, αλλά και η εκπαιδευτική κοινότητα και η νεολαία της περιοχής.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Το συγκεκριμένο Πρόγραμμα της Περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το Δήμο Περάματος, περιλαμβάνει τις παρακάτω δράσεις:

-Κοινωνική Ενισχυτική Διδασκαλία για τους μαθητές του Γυμνασίου και του Λυκείου, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς δασκάλων και καθηγητών

-Πρωινό και Δεκατιανό για όλους τους μαθητές

-Λειτουργία Κοινωνικού Εστιατορίου, όπου θα σιτίζονται δωρεάν πολίτες με κοινωνικά κριτήρια, ανάλογα με το αποδεδειγμένο εισόδημά τους

-Λειτουργία Κοινωνικού Βρεφονηπιακού Σταθμού

About kymaeditor

Check Also

H Άνδρος στην κορυφή της λίστας με τα 7 καλύτερα νησιά του κόσμου, για φυσιολατρικές και πολιτιστικές εμπειρίες

Στην κορυφή της λίστας με τα 7 καλύτερα νησιά του κόσμου που προσφέρονται για φυσιολατρικές …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *