Στο ΣΕΦ η 1η πανελλαδική συνδιάσκεψη για το κόμμα Παπανδρέου

User Rating: Be the first one !
Από τον Πειραιά ξεκινάει την 1η πανελλαδική συνδιάσκεψη του το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με πρώτο σταθμό το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας το ερχόμενο Σάββατο, 7 Φεβρουαρίου.

Όπως ανακοινώθηκε, η έναρξη των εργασιών της συνδιάσκεψης θα γίνει στις 11.00 με ομιλία του πρόεδρου του Κινήματος, Γιώργου Α. Παπανδρέου. Όπως επίσης αναφέρεται, με τη συνδιάσκεψη ανοίγει ο προσυνεδριακός διάλογος ενόψει του συνεδρίου. Το συνέδριο θα καθορίσει τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις, ονομασία και σύμβολα, όπως και τις μορφές αυτο-οργάνωσης και δικτύωσης του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Στη συνδιάσκεψη συμμετέχουν όσοι υπέγραψαν την ιδρυτική διακήρυξη του Κινήματος, οι υποψήφιοι Βουλευτές, όσοι συμμετείχαν στις ομάδες πρωτοβουλίας και τα δίκτυα αυτο-οργάνωσης σε όλη τη χώρα, οι εθελοντές, καθώς και όλοι όσοι κινητοποιήθηκαν και συμμετείχαν, από όποια θέση ή χώρο, στην πρωτόγνωρη συμμετοχική διαδικασία που άρχισε με την ίδρυση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Μπορούν, επίσης, να συμμετάσχουν, ακόμη και όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους να γίνουν μέλη ή φίλοι του Κινήματος με την παρουσία τους κατά την έναρξη της Συνδιάσκεψης στο ΣΕΦ αλλά και όσοι εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους για εθελοντική προσφορά στα δίκτυα και στη λειτουργία του Κινήματος.

Τονίζεται, επίσης, ότι η 1η Πανελλαδική Συνδιάσκεψη, αποτελεί την αφετηρία του διαλόγου για την οικοδόμηση του Κινήματος. Την αφετηρία ενός διαλόγου με συμμετοχικά και κινηματικά χαρακτηριστικά, που σκοπό έχει να προσδιορίσει και να αναδείξει το σύγχρονο στίγμα αλλά και την καινοτόμο δράση των προοδευτικών δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού και της αριστεράς, με νέες μορφές οργάνωσης και δράσης, με διακριτό στίγμα έναντι της συντήρησης και με ολοκληρωμένες θέσεις και προτάσεις για την έξοδο από την κρίση και την μετάβαση στη μεταπελατειακή Ελλάδα.

Προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή στον διάλογο που θα αναπτυχθεί κατά τη διάρκεια της συνδιάσκεψης, οι συμμετέχοντες, μετά τη εναρκτήρια συνεδρίαση και την ομιλία του πρόεδρου του Κινήματος στην ολομέλεια της συνδιάσκεψης, θα χωριστούν σε ομάδες διαλόγου και θα έχουν στη διάθεσή τους τρεις ώρες – μία για κάθε θέμα, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους και τις θέσεις τους.

Ο διάλογος θα γίνει στις εξής θεματικές ενότητες:

Σύγχρονες μορφές οργάνωσης και πολιτικής δράσης

Δημοκρατία και Σοσιαλισμός στον αιώνα μας

Έξοδος από την κρίση – Το Ελληνικό Σχέδιο – Οι Μεταρρυθμίσεις – Η μετάβαση στην «επόμενη μέρα».

About kymaeditor

Check Also

Πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου μετά τον ανασχηματισμό

Η πρώτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου με τη νέα του σύνθεση μετά τον χθεσινό ανασχηματισμό …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *