Στο στόχαστρο της ΕΕ ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων ΑΕ.

Στο «στόχαστρο» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μπήκε η «Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Α.Ε.» και η μητρική της εταιρεία Cosco Pacific Limited (Cosco) ζητώντας να επιστραφούν χρήματα που προέκυψαν μέσα από φοροελαφρύνσεις των εταιρειών εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης.

Μια απόφαση που έρχεται μερικά 24ωρα πριν την επίσκεψη στη Κίνα του Αντιπροέδρου της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη, του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά και του υπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά όπου θα έχουν, μεταξύ άλλων, συναντήσεις με αξιωματούχους της κινεζικής κυβέρνησης και υψηλόβαθμα στελέχη της Cosco η επένδυση της οποίας θεωρείται κομβικής σημασίας τόσο για τους Κινέζους όσο και για την ελληνική κυβέρνηση.
Στην ανακοίνωση της η Ε.Ε. σημειώνει πως «κατέληξε στο συμπέρασμα ότι ορισμένα φορολογικά πλεονεκτήματα που χορηγήθηκαν από την Ελλάδα υπέρ του φορέα εκμετάλλευσης του λιμένα Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. (PCT) και της μητρικής της εταιρείας Cosco Pacific Limited (Cosco) παρείχαν στους δικαιούχους αθέμιτο πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών τους, κατά παράβαση των κανόνων της ΕΕ για τις κρατικές ενισχύσεις».
Και αναφέρεται ότι τα οφέλη αυτά περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, φορολογικές απαλλαγές και η Ε.Ε. ζητά άμεσα «οι εταιρείες να επιστρέψουν τα πλεονεκτήματα που έλαβαν στο ελληνικό κράτος» ενώ ζητείται παράλληλα από τις ελληνικές αρχές να σταματήσουν τα συγκεκριμένα πλεονεκτήματα προς την ΣΕΠ Α.Ε.

About kymaeditor

Check Also

35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου στον Πειραιά

Tην Κυριακή 2 Απριλίου 2023, θα διεξαχθεί ο  35ος Βαρτζάκειος Αγώνας Δρόμου από τον Σύλλογο Δρομέων Υγείας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *