Στο σφυρί βγάζει το διαμέρισμα ενός 33χρονου με προβλήματα υγείας ο δήμος Πειραιά

Σε πλειστηριασμό βγάζει- την επόμενη Τετάρτη-  το σπίτι ενός 33χρονου με προβλήματα υγείας ο δήμος Πειραιά, θέμα που φέρνει  στη δημοσιότητα το zougla.gr.  Ο Αρης Κανελλόπουλος, ιδιοκτήτης του διαμερίσματος, ο οποίος είναι άνεργος τα τελευταία 2,5 χρόνια, αντιμετωπίζει , σύμφωνα πάντα με το zougla.gr χρέη του παρελθόντος (κατάστημα) για τα οποία όμως αφενός έχει δικαιωθεί από το Πταισματοδικείο Πειραιά με την απόφαση 195/11-5-10 και αφετέρου η επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών του ίδιου του Δήμου, σε συνεδρίαση που πραγματοποίησε τον Μάιο του 2014, πρότεινε την διαγραφή τους.

Ο ίδιος ο 33χρονος κάνει απέλιπδες προσπάθειες να σώσει το σπίτι του , το οποίον αν τελικά βγει στο σφυρί  θα είναι μια απαράδεκτη κίνηση του Γιάννη  Μώραλη. λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη της δημαρχίας του. Άλλωστε ο ίδιος είχε ξεκαθαρίσει προεκλογικά, ότι θα είναι κοντά στο Πειραιώτη πολίτη και τα προβλήματά του.

 

Η αίτηση συμβιβαστικής λύσης και η καθυστέρηση

Τα χρέη, τα οποία σήμερα ξεπερνούν τις 100.000 ευρώ, προέρχονται από το 2009 και πηγάζουν από την εκμετάλλευση του μαγαζιού Deluca το οποίο έκλεισε στις 31 Δεκεμβρίου 2012 με μεγάλη ζημιά.

Τα χρήματα που οφείλει ο 33χρονος προέκυψαν, σύμφωνα με τον Δήμο Πειραιά, από την κατάληψη κοινοχρήστων χώρων (καρέκλες – καθίσματα σε πεζοδρόμιο).

Όπως υποστηρίζει η μητέρα του 33χρονου κυρία Ελένη Πιέρου, μιλώντας στο zougla.gr, παρόλο που η οικογένεια έκανε αίτηση εξώδικης συμβιβαστικής επίλυσης της διαφοράς τον Αύγουστο του 2010, η διαδικασία καθυστέρησε να ολοκληρωθεί.

«Παρόλο που το το άρθρο 32 προβλέπει πολύ σύντομες προθεσμίες για τη συζήτηση της εξώδικης λύσης ή άλλως την διαβίβαση της προσφυγής στο Διοικητικό Πρωτοδικείο και παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας και αιτήσεις επίσπευσης της συζήτησης, τελικώς η επιτροπή του άρθρου 32 του Ν 1080/80 συνεδρίασε την 5/5/2014. Συνεδρίασε δηλαδή μετά τέσσερα χρόνια» σημειώνει.

Τελικά η απόφαση που πήρε η επιτροπή ήταν υπέρ της οικογένειας, καθώς εισηγήθηκε τη διαγραφή του προστίμου συνεκτιμώντας τις πραγματικές συνθήκες του χρόνου που, κατά τον Δήμο, είχε διαπραχθεί η παράβαση και σε σχετική αθωωτική απόφαση, που είχε εν τω μεταξύ εκδοθεί υπέρ του κ. Κανελλόπουλου από το Πταισματοδικείο Πειραιά.

Η απόφαση της επιτροπής του Δήμου

 

 

Γ. Μελάς: “Θα πρέπει να ρυθμιστούν τα χρέη”

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον αντιδήμαρχο Πειραιά, κ. Γιάννη Μελά, ο οποίος ανέφερε ότι είναι πολύ πιθανό ο πλειστηριασμός να προέκυψε από χρέη άλλα από αυτά για τα οποία είχε εισηγηθεί η επιτροπή επίλυσης φορολογικών διαφορών του Δήμου.

«Ο Δήμος Πειραιά είναι κατά των πλειστηριασμών. Προσπαθούμε να βοηθήσουμε την οικογένεια όσο μπορούμε. Τα χρέη για τα οποία βγαίνει το σπίτι σε πλειστηριασμό είναι περίπου 130.000 ευρώ και προέρχονται από περίοδο που δεν ήμασταν εμείς στον Δήμο. Όσον αφορά στην απόφαση της επιτροπής, αυτή αναφέρεται σε χρέη ύψους 55.000 ευρώ άρα υπάρχουν και άλλα. Αυτό θα πρέπει να γίνει κανονικά είναι να ρυθμιστούν τα χρέη» σημείωσε.χαρακτηριστικά.

About kymaeditor

Check Also

Κυκλάδες: Οσα οδήγησαν στη σύλληψη του διοικητή Α.Τ.

Αναλυτικά όσα προηγήθηκαν προκειμένου οι αστυνομικοί της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων να φτάσουν στη σύλληψη του 38χρονου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *