«Στρατεύει δυνάμεις και εγγυάται το καλό του Πειραιά ο Μώραλης»

Για την επιλογή του να στηρίξει την υποψηφιότητα του Γιάννη Μώραλη μίλησε στα Παραπολιτικά fm o Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος. Ο υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στο συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» είπε πως αυτός έχει την προοπτική να κάνει αλλαγές στο πρώτο λιμάνι της χώρας, αφήνοντας έτσι αιχμές για την δημαρχιακή θητεία και το έργο του μέχρι τώρα δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Ο υπουργός Παιδείας αναφέρθηκε και  στο εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας, σημειώνοντας πως «ωρίμασε η ώρα για τη δημιουργία ιδιωτικών Πανεπιστημίων, ενώ μίλησε και για το θέμα των αιώνιων φοιτητών.

 «Οι αυτοδιοικητικές εκλογές δεν πρέπει να ικανοποιούν κομματικά κριτήρια, άρα καλώς η Νέα Δημοκρατία δεν έχει δώσει χρίσμα στον Πειραιά. Υπάρχει ελευθερία επιλογής, δεν καταφέρομαι εναντίον κανενός. Ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη έχει την προοπτική να κάνει αλλαγές που δεν έγιναν την τελευταία δεκαετία. Ήταν ευχάριστη έκπληξη, καθώς στρατεύει δυνάμεις και εγγυάται ότι μπορεί να γίνει όχι μόνο το αυτονόητο, αλλά και το αδιανόητο στην πόλη μου, τον Πειραιά» ήταν τα ακριβή λόγια του.

«Πρώτο κόμμα η Νέα Δημοκρατία  στις ευρωεκλογές»

Όσον αφορά στις επερχόμενες εκλογές, ο κ. Αρβανιτόπουλος τόνισε πως έρχονται σε μία κρίσιμη συγκυρία, καθώς το πρώτο μισό της κυβερνητικής θητείας έχει συμπληρωθεί και έχει έρθει η απαρχή της εξόδου από την κρίση, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα είναι πρώτο κόμμα.

«Η Ν.Δ. θα είναι πρώτο κόμμα, δεν υπάρχει άγχος γι’ αυτό. Θα δοθεί το κατάλληλο πολιτικό μήνυμα. Εδώ και 4-5 χρόνια οι θυσίες είναι μεγάλες, άρα λογικό είναι ο κόσμος να έχει κουραστεί με τα κόμματα. Τα σημάδια της κρίσης είναι πολύ βαθιά, παρά τη σταθεροποίηση με τις τεράστιες προσπάθειες του Αντώνη Σαμαρά και της κυβέρνησης, αλλά αρχίζει η προσδοκία για την ανάπτυξη. Να συνυπολογίσουμε ότι γεμίσαμε μόνοι μας την καρδάρα, δεν πρέπει να χύσουμε το γάλα. Τα χειρότερα είναι πίσω μας, δεν θα υπάρξουν άλλα μέτρα».

Ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Αναφορικά  για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, υπογράμμισε  πως οι προηγούμενες αναθεωρήσεις δεν ήταν αρκετά θαρραλέες, αποκαλύπτοντας πως θα πέσει στο τραπέζι εκ νέου το ζήτημα των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

«Υπάρχουν πολλά θεσμικά ζητήματα, όπως η μείωση των βουλευτών ή ο περιορισμός των θητειών. Η πολιτική έχει γίνει επάγγελμα, ενώ πρέπει να τη βλέπουμε ως χρέος και προσφορά. Άρα 2 τετραετίες θητείες είναι υπεραρκετές για έναν πολιτικό να προσφέρει όσα μπορεί. Επίσης, είναι ώριμη η ώρα να προσχωρήσουμε στην αναθεώρηση του άρθρου 16 για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Τα ιδρύματα που θα προκύψουν από αυτό πρέπει να είναι σοβαρά, να διασφαλίσουμε ότι θα υπόκεινται σε σοβαρούς όρους. Στις προτάσεις από τον πρωθυπουργό θα είναι και αυτό μέσα. Αυτό συμβαίνει σε κάθε ευνομούμενη δυτική χώρα. Ιδρύματα με ορισμένα κριτήρια με ποιοτική εκπαίδευση. Πρώτο μας μέλημα είναι να υπάρχουν ανταγωνιστικά κρατικά ιδρύματα. Η δωρεάν γνώση να είναι διασφαλισμένη».

Για τους αιώνιους φοιτητές

Για το θέμα των “αιώνιων” φοιτητών, ο Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος τόνισε ότι η κατάσταση είναι αντιπαραγωγική, γι’ αυτό και πρέπει να ληφθούν μέτρα. «Η χρονική διάρκεια των σπουδών μας είναι πολύ μεγάλη. Δεν έχω τίποτα με τους αιώνιους φοιτητές, αλλά η διαιώνιση είναι αντιπαραγωγική για τους ίδιους, την οικογένειά τους και την οικονομία. Έχουν χάσει την επαφή με το αντικείμενο και γίνονται λιγότερο παραγωγικοί όταν βγουν στην εργασία».

 

About kymaeditor

Check Also

Σεισμική δόνηση 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Εύβοια

Σεισμός 4,5 Ρίχτερ σημειώθηκε λίγο πριν από τις 5:30 τα ξημερώματα στην βόρεια Εύβοια. Το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *